ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Противградни стрелци последњих дана имају пуне руке посла: Са противградне станице у Пријевору од почетка сезоне испаљено 12 ракета (ВИДЕО)

Чачак – Драган Миловановић из чачанског села Пријевор већ 18 година ради као противградни стрелац и дејствује по командама Радарског центра Ужице, с обзиром на лоше временске услове ових дана има пуне руке посла, а са станице у Пријевору од почетка сезоне испаљено је 12 ракета.

„Најкритичнији дани су од половине маја, до краја јула, буде и касније, али то је много маље. У овом нашем рају овде јесте било града, али ситног, то је углавном одлазило на Лучане, на Ариље, тако да је тај део имао више активности што се пуцања тиуче и више је ракета потрошено. Овај део је за сада прошао релативно добро, али чињеница је да где год има пуцања, има и града, потпуне заштите од те елементарне непогоде нема, највише може бити заштите негде до 80 одсто”, рекао је Драган Миловановић, противградни стрелац.

Шест месеци, од 15. априла, па све до 15. октобра Драган као и његове колеге које раде као притивградни стрелци широм Србије морају бити на опрезу када су градоносни облаци у питању, како би посао радили благовремено и ефикасно.

„Прозивање је у 10 сати ујутру, уколико нам кажу да будемо у приправности, од тог момента радио станице морају бити укључене и било ког момента кад наиђу облаци могу ме послати на станицу. Радарски центар користи две врсте ракета са којима дејствујемо ПП6 и ПП8, то су ракете од шест и осам километара домета, наравно у зависности од висине облака они одређују врсту и број ракета које треба да испалим”, рекао је Миловановић.

По најавама метеоролога и наредних дана све до суботе очекује се променљиво време са појавом града.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Вучић у Ужицу: Решили смо да нешто урадимо за наш народ и променимо лице Србије (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хладно јутро, током дана могућа киша, температура до 13 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА