OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Противградни стрелци последњих дана имају пуне руке посла: Са противградне станице у Пријевору од почетка сезоне испаљено 12 ракета (ВИДЕО)

Чачак – Драган Миловановић из чачанског села Пријевор већ 18 година ради као противградни стрелац и дејствује по командама Радарског центра Ужице, с обзиром на лоше временске услове ових дана има пуне руке посла, а са станице у Пријевору од почетка сезоне испаљено је 12 ракета.

„Најкритичнији дани су од половине маја, до краја јула, буде и касније, али то је много маље. У овом нашем рају овде јесте било града, али ситног, то је углавном одлазило на Лучане, на Ариље, тако да је тај део имао више активности што се пуцања тиуче и више је ракета потрошено. Овај део је за сада прошао релативно добро, али чињеница је да где год има пуцања, има и града, потпуне заштите од те елементарне непогоде нема, највише може бити заштите негде до 80 одсто”, рекао је Драган Миловановић, противградни стрелац.

Шест месеци, од 15. априла, па све до 15. октобра Драган као и његове колеге које раде као притивградни стрелци широм Србије морају бити на опрезу када су градоносни облаци у питању, како би посао радили благовремено и ефикасно.

„Прозивање је у 10 сати ујутру, уколико нам кажу да будемо у приправности, од тог момента радио станице морају бити укључене и било ког момента кад наиђу облаци могу ме послати на станицу. Радарски центар користи две врсте ракета са којима дејствујемо ПП6 и ПП8, то су ракете од шест и осам километара домета, наравно у зависности од висине облака они одређују врсту и број ракета које треба да испалим”, рекао је Миловановић.

По најавама метеоролога и наредних дана све до суботе очекује се променљиво време са појавом града.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla