13.2 C
Uzice
август 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Protiv predsednika opštine Požega i njegovih saradnika za godinu dana 178 PRIJAVA, a on kaže: „To je sve NARUČENO“

Predsednik opštine Požega Milan Božić obelodanio je na sastanku opštinskog odbora SNS da je protiv njega i njegovih saradnika iz lokalne vlasti podneto 178 krivičnih prijava.

– Krajem 2017. i početkom 2018, što ja kao predsednik opštine, što predsednica Skupštine, načelnik Opštinske uprave i pojedini rukovodioci odeljenja, imali smo ukupno 178 krivičnih prijava. To su sve naručene prijave – kazao je Božić.

Sastanak na kome je Božić spomenuo krivične prijave, i sa kog je snimak okačio na svoj Fejsbuk profil, održan je 12. januara, dok je pred zgradom SO trajao protest.

– Budžetska inspekcija nam je krajem 2017. i početkom 2018. došla u kontrolu po prijavi ovih što zvižde i pište. Sve je bilo u redu. Imali smo kontrolu po prijavi tužilaštvu isto „Inicijative za Požegu“. I tu smo čisti. U toku je ista prijava Odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu. Državni revizor nam je rekao da su, s obzirom na to da smo bili planirani da DRI dođe u redovnu kontrolu u 2019, zbog brojnih prijava došli u 2018. – kazao je on.

U „Inicijativi za Požegu“, čije ime vlast najčešće spominje, kažu da stoje samo iza dvadesetak prijava.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Licidersko srce na Zlatiboru u znaku prijateljstva i humanosti

Oglasna Tabla

Прослава поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве на Златибору (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela – 7 recepata za celu nedelju

Oglasna Tabla