17 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Protiv predsednika opštine Požega i njegovih saradnika za godinu dana 178 PRIJAVA, a on kaže: „To je sve NARUČENO“

Predsednik opštine Požega Milan Božić obelodanio je na sastanku opštinskog odbora SNS da je protiv njega i njegovih saradnika iz lokalne vlasti podneto 178 krivičnih prijava.

– Krajem 2017. i početkom 2018, što ja kao predsednik opštine, što predsednica Skupštine, načelnik Opštinske uprave i pojedini rukovodioci odeljenja, imali smo ukupno 178 krivičnih prijava. To su sve naručene prijave – kazao je Božić.

Sastanak na kome je Božić spomenuo krivične prijave, i sa kog je snimak okačio na svoj Fejsbuk profil, održan je 12. januara, dok je pred zgradom SO trajao protest.

– Budžetska inspekcija nam je krajem 2017. i početkom 2018. došla u kontrolu po prijavi ovih što zvižde i pište. Sve je bilo u redu. Imali smo kontrolu po prijavi tužilaštvu isto „Inicijative za Požegu“. I tu smo čisti. U toku je ista prijava Odeljenju za suzbijanje korupcije u Kraljevu. Državni revizor nam je rekao da su, s obzirom na to da smo bili planirani da DRI dođe u redovnu kontrolu u 2019, zbog brojnih prijava došli u 2018. – kazao je on.

U „Inicijativi za Požegu“, čije ime vlast najčešće spominje, kažu da stoje samo iza dvadesetak prijava.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Četiri miliona dinara podsticajnih sredstava užičkim pčelarima

Oglasna Tabla

Peti sabor bratstva Gačevića u Arilju

Oglasna Tabla

Izgoreo automobil predsednika skupštine opštine Nova Varoš

Oglasna Tabla