ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Protiv nastavnice sa istoka Srbije se vodi disciplinski postupak jer je dozvolila da se učenici rukuju

Da su neke mere zaista otišle predaleko i da je mnogo bizarnosti u sprovođenju bezbednosti od širenja virusa korona, pokazuje i događaj sa istoka Srbije gde je jedna nastavnica kažnjena umanjenjem plate tri meseca po 20 odsto, jer je kao dežurni nastavnik dozvolila da se učenici rukuju.
Ceo događaj desio se u septembru kada mere još nisu bile pooštrene kao danas, a sve i da jesu da li je normalno da se deci zabrani bilo kakav fizički kontakt, pa makar to bilo i kratko rukovanje?

Iako je nastavnica dostavila školi pismeno obrazloženje ovog događaja, direktorka iste je odlučila da joj izrekne novčanu kaznu.

„Po sprovedenom disciplinskom postupku direktorka škole je zaključila da izvedeni dokazi nedvosmisleno ukazuju na to da je zaposlena izvršila povredu radne obaveze, koja joj se stavlja na teret“, stoji između ostalog u zvaničnom dokumentu okrivljenje.

Ponovićemo još jednom – rukovanje, obično rukovanje dece koja su se srela na odmoru i preplašena od korone potražila način kako da se pozdrave. I da, direktorka škole koja sankcioniše tako „besramno“ ponašanje jednog nastavnika.

Svaki komentar na ovu direktorku bio bi suvišan, jer je ona rekla sama za sve već sve. Ali ono što u ovom nerealnom događaju vredi da se pomene jesu kolege oštećene nastavnice koji apeluju da joj se pomogne. I to novčano – tako što će svako da uplati po 138. dinara. Tako će se skupiti suma koje ova nastavnica, ni kriva ni dužna, mora da se odrekne od svoje verujemo niske plate jednog prosvetnog radnika u Srbiji.

Izvor: Noizz.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА