ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗДРАВЉЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Против КОРОНА вируса боримо се јаким имунитетом: Направите сами ПРИРОДНИ ВИТАМИН Ц и сачувајте своје здравље (РЕЦЕПТ)

Наше тело не може само да произведе витамин Ц и због тога његов унос морамо стално обезбеђивати правилним одабиром исхране или га уносити концентрисаног како бисмо одржавали добар баланс и здравље организма.

Припремање домаћег витамина Ц за унос у организам пружа могућности потпуне апсорбције у року од 48 сати након уноса, у односу на свега два сата апсорбције колико се апсорбује аскорбинска киселина као синтетизовани облик витамин Ц који се углавном налази у суплементима и додацима исхрани.

Кључни састојак за припрему домаћег витамина Ц су агруми, лимун, поморанџа, грејп, мандарина односно кора ових намирница. У агрумима постоје различите врсте флавоноида, састојака који показују својства антиоксиданса у људском телу. Нарингин, снажан антиоксиданс, је флавоноид којег се највише може наћи у кори грејпа, мандарине и лимуна. Хесперидин је још један флавоноид којег се највише може наћи у белом унутрашњем слоју коре поморанџе, лимуна, лимете и грејпа.

Након што поједете или оцедите агруме, оперите и насецкајте кору свих ваших агрума, ставите је широко распоређену на чисту тканину или тацну и оставите неколико дана на собној температури док не постане сува и хрскава. Затим ту суву кору ставите у блендер и самељите у ситан прах онолико фино или грубо колико желите. Сачувајте цитрусни прах у посуди која не пропушта ваздух и држите на сувом и хладном месту.

Конзумирање домаћег праха Витамина
Кора агрума садржи врло високе дозе витамина Ц. Тако 100 грама коре даје око 130 милиграма витамина Ц, а сам плод поморанџе даје само 71 милиграм на 100 грама воћа. Уз то кора агрума је препуна ензима и фитонутријената. Конзумирајте барем 1 кашичицу праха на дневној бази, додајте је у каше,супе, салате, сокове, десерте…

Једна кашичица ће вас опскрбити целим комплексом Ц витамина, укључујући нарингин, рутин, хесперидин и с осталим биофлаваноидима у количини која је телу потребна за нормално функционисање на дневном нивоу.

Извор:Novosti Magazin

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Лето са Стојаном Стивом Тешићем на платоу хидроцентрале “Под градом” (ВИДЕО)

Време за куповину некретнине на мору?

Ускоро почиње исплата пензија за јул

Ево када наступају наши представници на Олимпијским играма

На спортским теренима у Турици припреме картинг репрезентације Србије у наредна три месеца

Летњи улични ерски кабаре од 26. до 28. јула

Летњи биоскоп на отвореном одушевио посетиоце на међустаници Голд гондоле

Облачно и свежије – локално могуће непогоде

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације