OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Protest „Za čistiju Đetinju i uređenu Gradsku plažu“

Užička odbrambena liga i Udruženje građana „Sloga“ nakon potpisa dokumenta o međusobnoj saradnji u vezi spasa reke Đetinje od daljeg zagađenja i uništenja Gradske plaže kao i samog grada koji nikad nije bio prljaviji, organizuje građanski protest u četvrtak 19. avgusta sa početkom u 19 časova ispred Gradsku kuće.

„Iznećemo zahteve gradonačelnici koje tražimo da se uspune u najkraćem roku, kao i prijem kod iste sledeći dan nakon protesta da bi utvrdili ima li uopšte volje da se išta preduzme po pitanju ekologije u gradu Užicu, a pod broj jedan u vezi reke Đetinje i Gradske plaže.
Ukoliko se ništa ne preduzme, sledeći protest će biti protest za smenu gradskog rukovodstva koji traći novac građana na neprioritetetne stvari. Mi zahtevamo da reka Đetinja i Gradska plaža budu prijoritet broj jedan u gradu jer su najveći problem već godinama koji se uopšte ne rešava niti  se vlast interesuje poslednjih 10 godina uopšte.“ – predstavnici Udruženja građana „Sloga“ i Udruženja građana „Užička odbrambena liga“

Predstavnici Udruženja građana „Sloga“ i Udruženja građana „Užička odbrambena liga“ su 08.07.2021. godine održali radni sastanak, nakon čega su predsednici Dragan Aleksić i Dejan Krčevinac potpisali SPORAZUM ZA SPAS ĐETINJE.
Zajednički interesi su zasnovani na aktivnostima unapređenja ekološke situacije u vezi sa rešavanjem problema zagađenosti reke Đetinje otpadnim vodama i kanalizacionim fekalijama.
Strane potpisnice su saglasne da ovim sporazumom utvrde principe buduće saradnje koja se ogleda u razmeni iskustava i sprovođenju zajedničkih aktivnosti, edukacije kao i promocije zajedničkih aktivnosti u cilju rešavanja problema koji se tiču reke Đetinje i njene okoline.
O sporazumu i aktivnostima koje će sprovoditi ova dva udruženja građani će biti obaveštavani u narednom periodu.SLOGA – LIGA – U INTERESU GRAĐANA UŽICA
Oglasnatabla.info
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla