ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Protest „Za čistiju Đetinju i uređenu Gradsku plažu“

Užička odbrambena liga i Udruženje građana „Sloga“ nakon potpisa dokumenta o međusobnoj saradnji u vezi spasa reke Đetinje od daljeg zagađenja i uništenja Gradske plaže kao i samog grada koji nikad nije bio prljaviji, organizuje građanski protest u četvrtak 19. avgusta sa početkom u 19 časova ispred Gradsku kuće.

„Iznećemo zahteve gradonačelnici koje tražimo da se uspune u najkraćem roku, kao i prijem kod iste sledeći dan nakon protesta da bi utvrdili ima li uopšte volje da se išta preduzme po pitanju ekologije u gradu Užicu, a pod broj jedan u vezi reke Đetinje i Gradske plaže.
Ukoliko se ništa ne preduzme, sledeći protest će biti protest za smenu gradskog rukovodstva koji traći novac građana na neprioritetetne stvari. Mi zahtevamo da reka Đetinja i Gradska plaža budu prijoritet broj jedan u gradu jer su najveći problem već godinama koji se uopšte ne rešava niti  se vlast interesuje poslednjih 10 godina uopšte.“ – predstavnici Udruženja građana „Sloga“ i Udruženja građana „Užička odbrambena liga“

Predstavnici Udruženja građana „Sloga“ i Udruženja građana „Užička odbrambena liga“ su 08.07.2021. godine održali radni sastanak, nakon čega su predsednici Dragan Aleksić i Dejan Krčevinac potpisali SPORAZUM ZA SPAS ĐETINJE.
Zajednički interesi su zasnovani na aktivnostima unapređenja ekološke situacije u vezi sa rešavanjem problema zagađenosti reke Đetinje otpadnim vodama i kanalizacionim fekalijama.
Strane potpisnice su saglasne da ovim sporazumom utvrde principe buduće saradnje koja se ogleda u razmeni iskustava i sprovođenju zajedničkih aktivnosti, edukacije kao i promocije zajedničkih aktivnosti u cilju rešavanja problema koji se tiču reke Đetinje i njene okoline.
O sporazumu i aktivnostima koje će sprovoditi ova dva udruženja građani će biti obaveštavani u narednom periodu.SLOGA – LIGA – U INTERESU GRAĐANA UŽICA
Oglasnatabla.info
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић