ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Просечна мартовска плата

Просечна мартовска нето плата у Србији, према подацима Републичког завода за статистику, износила је 96.913 динара а разлике по делатностима су толике да је просек у најплаћенијој делатности информисању и телекомуникацијама који је износио 231.558 динара и био четири пута већи од просека у услугама смештаја и исхране где су запослени у просеку добили по 57.888 динара.

Међу делатностима са платама испод просека налазе се и пољопривреда, са 75.713 динара, грађевинарство, 79.959 динара, саобраћај, 80.802 динара, прерађивачка индустрија 84.296.

У оквиру прерађивачке индустрије плате су се кретале од око 60.000 у производњи одевних предмета, до 208.895 динара, колики је просек остварен у производњи дуванских производа.

Добрим просеком могли су се похвалити и запослени у финансијским делатностима и делатностима осигурања а он је у марту износио 157.913 динара, радници у научном истраживању и развоју чији је просек износио 205.547 динара.

Убедљиво највеће плате и овога пута су имали програмери чији мајски просек је достигао суму од 289.450 динара.

 

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери