24.3 C
Uzice
април 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Propali pregovori malinara i ministarstva: Noć proveli na ulici, saobraćaj blokiran

Saobraćaj ka Crnoj Gori i dalje je u prekidu kod Vladičanskog dvora u Prijepolju zbog blokade malinara. U noći između subote i nedelje vođeni su pregovori između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača, međutim dogovora nije bilo.

Državni sekretari u ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović i Bogdan Igić, razgovarali su sa prestavnicima Udruženja poljoprivrednih proizvodjača “Limska dolina” iz Prijepolja i Priboja i Udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Užica koji više od 24 časa drže pod blokadom saobraćajnicu u Prijepolju sa zahtevom da ovogodišnja otkupna cena roda bude minimum 180 dinara. Nakon završenog sastanka, u tri časa nakon ponoći, novinarima je rečeno da dogovor nije postignut jer su obe strane imale različito mišljenje.

-Poljoprivredni proizvođači ne traže od države novac, oni samo traže da se reguliše tržište i da država stane na put onima koji prepakuju našu robu iz uvoza i prodaju je kao srpsku. Država jednom mora stati na kraj monopolistima i hladnjačarima koji bi preko noći hteli da zarade milione sa grbače proizvođača – kazala je predsednica Udruženja poljoprivrednih proizvodjača iz Užica Slađana Stanković.

Pitanje tržišne cene maline prevazilazi nadležnost ministarstva poljoprivrede zbog toga proizvođačima država ne može garantovati otkupnu cenu od 180 dinara, kazao je posle propalih pregovora državni sekretar Senad Mahmutović.

Poljoprivredni proizvođači očekuju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da reše njihov problem. Dok se to ne desi najavljuju da će put držati u blokadi.

Izvor: novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla

Na protestu u Užicu gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović

Oglasna Tabla