1.9 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZANIMLJIVOSTI

Pronađeno rešenje za belu kugu: Vize za odlazak iz sela i porez na neženje!

 

Zbog iseljevanja stanovništva iz sela u okolini Arilja i Ivanjice ove dve opštine odlučile su da uvedu vize za odlazak iz sela. Takođe, da bi se zaustavila bela kuga i popravila demografska situacija planira se i uvođenje poreza na neženje kojih u ovim krajevima ima u velikom broju. 
   
„Stanje je postalo neodrživo, napuštenih kuća, zatvorenih škola i pustih sela je sve više, pa smo odlučili da preduzmemo radikalne mere. Ako svi odu u grad ko će proizvoditi krompir i maline? Stanovnici sela će moći samo uz izdatu vizu da odlaze u grad, a sve neženje koje do kraja godine ne budu imali venčani list platiće poseban porez“, izjavili su zvaničnici ovih opština. 
   
ROGOVI OD KRAVE I UMRLICA OD SVEKRVE KAO USLOV ZA UDAJU
   
Neženja Nemanja Ubiparić iz ariljskog sela Brekovo kaže da je iznenađen ovakvim merama opštinskih vlasti. „Skoro sve devojke iz našeg sela su već otišle u grad, a nijedna iz grada se ne bi udala u selu. Među retkim devojkama koje ostanu u selu ustalio se običaj da od budućeg mladoženje zahtevaju da im donese rogove od krave i umrlicu od svekrve kao dokaz da će mlada u toj kući živeti bez napornog fizičkog rada i bez svekrve da joj zapoveda. I dok bih prvi uslov i mogao da ispunim – nekako bih se rešio krava, drugi uslov ne mogu jer mi je majka još uvek živa i dobrog zdravlja. Ne preostaje mi ništa drugo nego da pokušam da dovedem devojku iz Albanije ili Rusije kako bih izbegao plaćanje poreza na neženje“,  objašnjava Nemanja.
   
Inače, skoro svako selo u okolini Arilja i Ivanjice od osamdesetih godina prošlog veka beleži konstantan pad broja stanovnika, škole uglavnom imaju mali broj učenika ili su zatvorene, a seoskim pejzažima dominiraju napuštene i oronule kuće. Kuće i poljoprivredno zemljište u udaljenim selima se nude za prodaju po simboličnim cenama i niko ne želi da ih kupi. Kao razlog za odlazak u grad najčešće se navode slabe zarade od poljoprivrednih poslova, loši putevi i nedostatak društvenog života. 
  
   (Napomena: Događaji navedeni u ovom satiričnom članku su autorska fikcija i nisu se stvarno odigrali. Svrha ovog teksta nije omalovažavanje niti vređanje bilo koga, već isključivo humor i zabava. Imena navedena u članku su fiktivna i svaka podudarnost sa stvarnim osobama je slučajna.)
   
Piše: Dejan Veselinović
Užice – Oglasna Tabla
   
Povezani članci:
http://www.uziceoglasnatabla.com/ariljci-prskaju-maline-africkom-sljivom-hladnjacari-u-soku/
http://www.uziceoglasnatabla.com/berac-malina-dobio-suncanicu-i-video-faraona-gazda-ga-otpustio/

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla

Pomoć Medicinske škole Užice štićenicima manastira Sveta Petka kod Paraćina

Oglasna Tabla

Košarkaši Slobode ubedljivi protiv Pazara

Oglasna Tabla

Zašto Fića drži cenu, a Yugo ne

Oglasna Tabla