ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Промоција златиборске зелене туре на 14. Сајму аутомобила у Нишу

У хали „Чаир“ у Нишу отворен je 14. Сајам аутомобила где учествује и Туристичка организација Златибор, која представља садржаје најпосећеније српске планине путем сарадње са фирмом „Возим на струју“ уз добро познати пројекат „Покрени зелену туру“. Заштитни знак овог јединственог сајма аутомобила су велики попусти и одлична понуда. Ове године пажња је усмерена на хибридна, електрична возила, мотоцикле и електро бицикле.

Свечано отварање је одржано у хали ,,Чаир“, приликом чега се обратио Оливер Пауновић, оснивач сајма аутомобила, председник општине Чајетина Милан Стаматовић, а потом и градоначелница града Ниша, Драгана Сотировкси, као и Драган Стевановић државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Обраћајући се присутним председник општине Чајетина Милан Стаматовић је између осталог истакао значај очувања животне средине као и да томе итекако доприноси коришћење возила на електрични погон. На сајму је уз разноврсне четвороточкаше, представљена будућност ауто – индустрије, пројекат Туристичке организације Златибор и фирме „Возим на струју“ са 100% еколошки прихватљивим возилима на струју. Посебна атракција је могућност изнајмљивања електричних аутомобила за обилазак најпознатијих локалитета у околини Златибора. Туристи их могу изнајмити по принципу рент-а-цара и уживати у прелепим златиборским пејзажима на еколошки начин. „Зелена тура 1” која подразумева обилазак јединственог музеја на отвореном „Старо село“ Сирогојно, најпосећенијег спелеолошког објекта, Стопића пећине, Водопада у Гостиљу, Љубиша, Ел Пасо тематског парка који представља место сусрета две културе. “Зелена тура 2” обухвата одлазак до Мокре Горе и Дрвенграда са Шарганском осмицом. Приликом ових тура су све улазнице за посете укључене у аранжман. Поред електричних аутомобила и бицикала лепоте најпосећеније српске планине могуће је истражити и на друге еколошке начине попут најдужом једносегментном панорамском гондолом на свету – Голд гондолом.

Промовисањем зелене туре представници Туристичке организације Златибор су заинтересоване посетиоце упознали са разноврсном туристичком понудом захваљујући којој је Златибор препознат као лидер међу планинским дестинацијама у Србији.

Златибор прес
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА