14.3 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Promocija Zlatibora u Skoplju i Ohridu

Da je planinski centar Zlatibor interesantan državljanima iz Makedonije, dokaz je i izuzetna posećenost na održanim promocijama Turističke organizacije „Zlatibor“ u Skoplju i Ohridu.

Pred velikim brojem novinara, turističkih radnika i privrednika iz Makedonije u utorak, 28. novembra u prostorijama ambasade Republike Srbije u Skoplju Turistička organizacija „Zlatibor“ predstavila je zimsku turističku ponudu planine.

Na promociji Zlatibora, prisutnima se obratila ambasador Srbije u Skoplju Dušanka Divjak Tomić koja je podsetila da TO Zlatibor od 2010. godine redovno održava promocije u glavnom gradu Makedonije i time doprinosi da veliki broj gostiju iz ove države svoj odmor provodi na Zlatiboru.

Zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, rekao je „da prezentacijama podsećamo tržište Makedonije na sadržaje koje imamo, ali i na novine kojih je sve više na Zlatiboru“. On je posebno istakao projekte na kojima radi opština Čajetina, a to su izgradnja panoramske gondole od centra Zlatibora do ski centra Tornik i izgradnja Omladinskog kulturnog centra, koji će omogućiti da se i tokom zimskim meseci održavaju razni događaji i manifestacije. Rekao je i da se na Zlatiboru grade novi hoteli visoke kategorije, koji će povećati ukupan broj smeštajnih kapaciteta na planini.

Video prezentacijom i kratkim filmom, Jelica Tošić iz Turističke organizacije „Zlatibor“ prisutnima je predstavila turističku ponudu planine, sa osvrtom na zimske sadržaje i pozvala ih da zimski odmor provedu na Zlatiboru i otkriju zašto je Zlatibor više od planine.

TO Zlatibor je promotivne aktivnosti na tržištu Makedonije nastavila sledeći dan, u sredu kada je prvi put na Ohridu održana promocija ukupne turističke ponude Zlatibora. Predstavnici sa Zlatibora su imali prijem u opštini grada Ohrida, gde su sa domaćinima govorili o mogućnostima saradnje u oblasti turizma i privrede.

Nakon razgovora u opštini, u hotelu „Nova Rivijera“ u centru Ohrida održana je promocija Zlatibora. I predstavnici medija i turističkih agencija bili su veoma zainteresovani za ponudom Zlatibora. Dogovoreno je da se za njih organizuje studijska tura, kako bi se na licu mesta upoznali sa ponudom jednog od najposećenijih turističkih centara u Srbiji.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radionica pustovanja vune za slepe i slabovide u Užicu uz podršku Ambasade Francuske

Oglasna Tabla

Salata sa pečenim paprikama (video)

Oglasna Tabla

Vreme kestenja, opalog lišća i ajvara: Jesen nam i zvanično stiže sutra

Oglasna Tabla

Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu

Oglasna Tabla

Održan četvrti “Užički biciklistički karavan” (VIDEO)

Oglasna Tabla

MATIS proizvodi najkvalitetnije kuhinje u Srbiji, kompanija među 100 najvećih u zemlji !

Oglasna Tabla

Danas sunčano do 27 stepeni, posle podne naoblačenje

Oglasna Tabla

Leposava Majstorović, najvoljenija medicinska sestra Užica, bila i ostala (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla