Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Промоција Златибора пред зимску сезону (видео)

Туристичка организација Златибор је недавно била учесник 15. Изложбе сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2022“ где је добила признање за освојено треће место у категорији видео публикација, промо филм. У овом периоду су главне активности Туристичке организације управо промоције по градовима на сајмовима и путем друштвених мрежа где се потенцијални гости, али и они који су већ посетили Златибор, упознају са новинама на једној од најпосећенијих туристичких дестинација у Србији.

Један од незаобилазних видова промоције Туристичке организације Златибор поред сајмова, конференција, друштвених мрежа, јесу и видео спотови који сликом и звуком најбоље могу да дочарају сву лепоту Златибора, и на најбољи начин представе ову туристичку дестинацију. То потврђује и награда коју је ТО добила на 15. Изложби сувенира и туристичких публикација у Лесковцу у категорији видео публикација . До краја децембра представници ТО Златибор посетиће и сајмове туризма у Новом Саду, Крагујевцу, а очекује се и  потписивање Протокола са градовима – партнерима.

„  Активно користимо прилику да на сваки могући начин информишемо туристе о свим погодностима које Златибор нуди. Поред поменутих сајмова, интезивна је и припрема за Београдски сајам. Следеће године нас очекује Сајам кампа у Штутгарту где ће такође ТО Златибор бити присутна, а он се одржава половином јануара. Након тога нас чека низ сајмова и у региону, а посетићемо земље у нашем окружењу. Интезивно ћемо од нове године радити промоцију и на хрватском тржишту,“ каже  Владимир Живановић, директор ТО Златибор. 

На овој дестинацији константно се отварају нови капацитети: хотели, апартманска насеља, ресторани…, а за то има и потребе и простора,  каже Живановић, да би се угостили нови туристи и понудиле новине онима који су већ постали заљубљеници у чари ове планине. У прилог томе говори и чињеница да је само у празничном викенду који је иза нас, на Златибору било 40.000 гостију дневно. 

„Ове јесени, заиста, сваког викенда бележимо велики број посетилаца који се одлучују да посете нашу дестинацију, што нас посебно радује. У току су радови на постављању туристичке дестинације која би требало да до почетка зимске сезоне буде комплетно  урађена на територији општине Чајетина. Пројекат који реализује  општина Чајетина и ТО Златибор има за циљ да обележи све локалитете који су у туристичкој понуди. Очекује нас и почетак радова на спортском парку који ће имати преко 20 фудбалских терена, чији би радови требали да крену следеће године.Ставићемо потпуно у функцију једну пешачку и бициклистичку стазу која  ће повезати туристички центар Златибора са међустаницом гондоле, односно са Рибничким језером. Почетак тих радова планиран је са почетком лепог времена следеће године“, рекао је Живановић.

Интезивиране су припреме за новогодишње празнике и зимски распуст. Хотели и други угоститељски објекти већ су изашли са својим понудама и ценама. ТО Златибор спрема изненађења за традиционални дочек Нове године на Краљевом тргу, али и друге манифестације на идиличним сеоским локалитетима. Акценат је и даље на зимским спортовима. Ски центар Торник спремно ће дочекати љубитеље скијања, а оно што ће обрадовати децу јесу новина на скијалишту Обудојевица које је сада опремљено системом за вештачко оснежавање, новим ски стазама, ски лифтовима и тракама, као и додатном опремом за почетнике, односно ски рентом. Остаје само, додаје Живановић, да гости дођу и уживају у зими на планини.

Мирјана Ранковић Луковић    

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Медвед на Љубишком путу уплашио возаче (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После бабе „пао” и нарко-деда у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА