Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Promocija Zlatibora i najava zimske sezone (VIDEO)

TO Zlatibor se uveliko priprema za zimsku turističku sezonu. Nakon izuzetno uspešne letnje sezone, uprkos celokupnoj epidemiološkoj situaciji , na ovoj planini je ostvareno oko 650 000 noćenja. Gosti su na Zlatiboru proteklog leta pronašli nove vidove zabave u aktivnom odmoru, a na raspolaganju su im bile šetališne staze, mnoštvo vidikovaca i mesta za piknike, avantura i dino park sa svojim izazovima i drugo. Jesen se u Turističkoj organizaciji Zlatibor trenutno koristi za promocije i najavu zimske sezone.

Ove jeseni TO Zlatibor koristi dostupne kapacitete i resurse kako bi , u trenutno otežanim okolnostima zbog KOVID-a, promovisali svoju destinaciju. Naravno, uz prikaz svih atrakcija i novina koje turiste predstojeće zimske sezone očekuju na ovoj planini, potencira se i na tome da je Zlatibor bezbedan za boravak gostiju, što se pokazalo i u prethodnim mesecima. Od mnoštva manifestacija kojima su leta na Zlatiboru obilovala, lokalna samouprava i TO Zlatibor odlučile su se da ove godine održe ipak samo dve : Festival sportskog filma i Pesničke vatre zlatiborske, i to uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti: sa ograničenim brojem gostiju i publike.

„Imali smo sreće da u ovom međuperiodu, između letnje i zimske sezone, Zlatibor bude domaćin Balona ABA 2 lige gde je Zlatibor ugostio 14 ekipa uz sve bezbednosne uslove. Mi smo zaista ponosni jer se u periodu međusezone dešava jedna takva atrakcija. Nismo organizovali druge manifestacije jer smo se ponašali odgovorno; ni jednog trenutka nismo želeli da ugozimo zdravlje naših turista i meštana“, rekao je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Promocija zimske sezone, i uopšte Zlatibora kao top turističke destinacije, rađena je uglavnom preko društvenih mreža, gostovanja na radiju i televiziji, preko portala i jutub kanala.

„Mi smo već u prošloj godini uradili jedan set virtuelnih filmova – tura kroz sam Zlatibor gde smo našu destinaciju predstavili kroz deset spotova koji se mogu videti na jutub kanalu, a gde se Zlatibor može videti i doživeti iz nekog novog ugla. Nekako su u ovom periodu spotovi naišli na odobravanje i zadovoljstvo turista koji su mogli da se podsete kako Zlatibor zapravo izgleda, da uvide koji su novi sadržaji i drugo.“

Novih ponuda će na Zlatiboru biti i ove zime, počev od novourađenog velikog šetališta koje vodi od naselja Jelena Anžujska do odmarališta „Dunav“, novog izgleda Kraljevog trga i jezera, Trgovačke ulice, Sportskog parka… Očekuje se početak rada gondole, a podsećanja radi i Ski centar Tornik je od prošle zime obogaćen novim stazama. Svi ovi sadržaji nude nešto drugačiji odmor.

„Ja sam siguran da će zima na Zlatiboru biti dobra što zbog novih sadržaja, to i zbog zdravog, svežeg vazduha koji blagotvorno deluje na oporavak“, sa osmehom je dodao Živanović.

Za doček Nove godine na Zlatiboru već sada postoji interesovanje, ali je za sada nemoguće predvideti da li će epidemiološka slika biti povoljna i dozvoliti tradicionalno održavanje koncerta na Kraljevom trgu. Hotelijeri i ugostitelji su ipak spremni i već izlaze sa svojom ponudom za praznike kroz povoljne promotivne pakete.

Izvor:zlatiborpress.rs/Mirjana Ranković Luković

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

За Међународни дан планина награде најбољима у ПСС: Најбоље друштво „Рујно“ Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

ТО Златибор на шестој Туристичкој конференцији „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хуманитарни свирка “Мара и пријатељи”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичко коло прославља пет година на Унесковој листи, а биће га и у наредних пет

ОГЛАСНА ТАБЛА

И данас киша, не заборавите кишобран

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предложени буџет за 2023. годину 4,6 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Полуподземни контејнери за отпад на шест локација у граду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Студент Михаило из Ужица направио спас за планинаре, на Тари никао СОС еко-бунгалов: Није велик, али је бесплатан и има све што је потребно за преживљавање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Могућ прекид грејања у делу Видовданске улице

ОГЛАСНА ТАБЛА