OGLASNA TABLA
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Промоција новог романа Андрије Терзића -“ЋЕРКА СУНЦА”

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Промоција романа “ЋЕРКА СУНЦА”, аутора Андрије Терзића биће одржана у башти Градског културног центра у петак 13. маја са почетком од 19 часова.
Поред аутора, публици ће се обратити и књижевник Невен Милаковић и историчар Немања Девић, као и гости изненађења.

Писан у женском роду у првом лицу једнине, роман “ЋЕРКА СУНЦА” намеће једно интересантно питање свом аутору: “Како на такав начин познаје психолошку природу жене?”, што се запитала и сама уредница романа.
Њено име је Сенка, а она је све, само не туђа сенка. Родом је из Белог Поља, крај Пећи и ћерка је српске мајке Јасне и италијанског војника. Њен живот добија турбулентан преокрет након мајчине смрти годину дана након нестанка њеног оца, за кога и није била сувише емотивно везана. Још као дете осетила је хладноћу пиштоља међу рукама и налик дечаку, знала је да се побије како са Албанцима, тако и са Србима. Ратоборна је, праведна, своја и својски љута! Љута на Бога, љута на свет, залутала међу два бедема: љубави своје мајке и неправедности догађаја којима је сведок.
Сплетом околности, она свој живот наставља у УСА, где завршава факултет и временом постаје ” ЦИА хитwоман” и то не било каква. Већ једна од најбољих на свету.

Након извршених неколико убистава опасних и битних људи, адвоката, шпијуна, добија позив од Сигурне куће близу Вашингтон ДЦ-а (где и живи) и изненађена природом састанка (приватни, затворени састанак), одлази, очекујући да ће наредни задатак бити најважнији задатак у њеној досадашњој каријери.
Она се кроз дубоке монологе који се дигресивно преламају кроз роман, често окреће прошлости и мајци, али и ка многим њеним греховима.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Сок од зове против опаких болести: Ништа не кошта, а много вреди

Oglasna Tabla

Светски дан пчела – 20. мај

Oglasna Tabla

Вицешампиони округа: Школа из Костојевића бриљирала у Пријепољу

Oglasna Tabla

На месту одакле се види пола Србије, биће изграђен стаклени видиковац изнад саме литице

Oglasna Tabla

Голд гондола неће радити од од 9. маја до 20. јуна

Oglasna Tabla

Премијера представе “Месец (дана) на селу”

Oglasna Tabla

Градоначелница обишла радове на путним правцима и разговарала са мештанима Стапара

Oglasna Tabla

Временска прогноза за петак 20. мај

Oglasna Tabla

Отворене Спортске игре младих на Златибору

Oglasna Tabla