ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Промоција новог романа Андрије Терзића -“ЋЕРКА СУНЦА”

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Промоција романа “ЋЕРКА СУНЦА”, аутора Андрије Терзића биће одржана у башти Градског културног центра у петак 13. маја са почетком од 19 часова.
Поред аутора, публици ће се обратити и књижевник Невен Милаковић и историчар Немања Девић, као и гости изненађења.

Писан у женском роду у првом лицу једнине, роман “ЋЕРКА СУНЦА” намеће једно интересантно питање свом аутору: “Како на такав начин познаје психолошку природу жене?”, што се запитала и сама уредница романа.
Њено име је Сенка, а она је све, само не туђа сенка. Родом је из Белог Поља, крај Пећи и ћерка је српске мајке Јасне и италијанског војника. Њен живот добија турбулентан преокрет након мајчине смрти годину дана након нестанка њеног оца, за кога и није била сувише емотивно везана. Још као дете осетила је хладноћу пиштоља међу рукама и налик дечаку, знала је да се побије како са Албанцима, тако и са Србима. Ратоборна је, праведна, своја и својски љута! Љута на Бога, љута на свет, залутала међу два бедема: љубави своје мајке и неправедности догађаја којима је сведок.
Сплетом околности, она свој живот наставља у УСА, где завршава факултет и временом постаје ” ЦИА хитwоман” и то не било каква. Већ једна од најбољих на свету.

Након извршених неколико убистава опасних и битних људи, адвоката, шпијуна, добија позив од Сигурне куће близу Вашингтон ДЦ-а (где и живи) и изненађена природом састанка (приватни, затворени састанак), одлази, очекујући да ће наредни задатак бити најважнији задатак у њеној досадашњој каријери.
Она се кроз дубоке монологе који се дигресивно преламају кроз роман, често окреће прошлости и мајци, али и ка многим њеним греховима.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА