Огласна табла
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Промоција новог романа Андрије Терзића -“ЋЕРКА СУНЦА”

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Ужице – Промоција романа “ЋЕРКА СУНЦА”, аутора Андрије Терзића биће одржана у башти Градског културног центра у петак 13. маја са почетком од 19 часова.
Поред аутора, публици ће се обратити и књижевник Невен Милаковић и историчар Немања Девић, као и гости изненађења.

Писан у женском роду у првом лицу једнине, роман “ЋЕРКА СУНЦА” намеће једно интересантно питање свом аутору: “Како на такав начин познаје психолошку природу жене?”, што се запитала и сама уредница романа.
Њено име је Сенка, а она је све, само не туђа сенка. Родом је из Белог Поља, крај Пећи и ћерка је српске мајке Јасне и италијанског војника. Њен живот добија турбулентан преокрет након мајчине смрти годину дана након нестанка њеног оца, за кога и није била сувише емотивно везана. Још као дете осетила је хладноћу пиштоља међу рукама и налик дечаку, знала је да се побије како са Албанцима, тако и са Србима. Ратоборна је, праведна, своја и својски љута! Љута на Бога, љута на свет, залутала међу два бедема: љубави своје мајке и неправедности догађаја којима је сведок.
Сплетом околности, она свој живот наставља у УСА, где завршава факултет и временом постаје ” ЦИА хитwоман” и то не било каква. Већ једна од најбољих на свету.

Након извршених неколико убистава опасних и битних људи, адвоката, шпијуна, добија позив од Сигурне куће близу Вашингтон ДЦ-а (где и живи) и изненађена природом састанка (приватни, затворени састанак), одлази, очекујући да ће наредни задатак бити најважнији задатак у њеној досадашњој каријери.
Она се кроз дубоке монологе који се дигресивно преламају кроз роман, често окреће прошлости и мајци, али и ка многим њеним греховима.

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЛАТКО ОД ДУЊА према традиционалним рецептима: Два начина припреме за уживање у јесењим данима (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће сезона ПРЕХЛАДА И ГРИПА: Ово су могући знакови да вашем телу недостаје ВИТАМИН Ц

ОГЛАСНА ТАБЛА

„ОВДЕ ВОДЕ ЛЕЧЕ, А ЉУДИ ВИДЕ ДАЉЕ“ Јелена чува успомену на видовите претке Тарабиће, а кућа Милоша и Митра постаће туристичка атракција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како да уштедите грејање и сачувате топлоту у дому? Јефтини трикови које ћете увек користити

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нема одлагања грејне сезоне, ни рестрикција

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 25. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

44. књижевнa манифестацијa „Одзиви Пауну“

ОГЛАСНА ТАБЛА