ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Промоција друштве игре “Игром кроз ужички крај”

У оквиру Програма обележавања Дана града представљена је друштвена игра “Игром кроз ужички крај”, коауторски пројекат Друштва историчара Ужице, Удружења Родитељ Ужице и ужичке Уметничке школе.

“Друштвена игра ,,Игром кроз ужички крај” осмишљена је као забавна, такмичарска, али и едукативна игра за све узрасте, узимајући у обзир богату културно-историјску баштину ужичког краја, знамените личности, локалитете, догађаје, манифестације, институције, гастрономију, али и забавне садржаје везане за наш крај, истакла је Весна Лучић из Друштва историчара Ужице.

Према њеним речима овај пројекат настао је на иницијативу Удружења “Родитељ”, а историчари и професори и ученици Уметничке школе су се веома радо одазвали, са жељом да свима, а нарочито младима представе вредности Ужица. Нема ограничења када су у питању године, јер је игра намењена свим узрастима, млађима да науче, а старијима да се подсете свих знаменитости и личности по којима је град познат.

Уз захвалност ауторима на доброј идеји и реализацији овог пројекта, Слободан Шиљковић члан Градског већа изразио је наду да ће оваквих и сличних пројеката у будућности бити и више.

“Наш град који је јуче обележио 694. рођендан има заиста велику кутурно историјску баштину, коју морамо чувати али се и трудити да о њој брину и генерације које долазе. Негде је ова игра и нама показатељ на чему треба даље радити”.

Шегрт, калфа и мајстор чине три нивоа игре, која је слична игри “Не љути се човече”, где су и питања градацијски постављена. Ово је поручују аутори сигурно један од најзанимљивијих начина да се квалитетно проведе слободно време и научи много тога о граду у коме сви живимо. Са друге стране прилика је да се на занимљив начин са њим упознају они који нису из Ужица.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Српска ракија стављена у топ 10 најбољих жестина на свету, заузела четири места на листи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата пензија од суботе 9. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

СК Звезда се припрема за нову сезону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико је Србија ове године зарадила од извоза малине?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас можете да се пријавите за „Моја прва плата“

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас претежно облачно и хладно време, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почеле прве уплате 10.000 динара средњошколцима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење система бесплатне правне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА