3.9 C
Uzice
март 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

PROMOCIJA BICIKLIZMA, TURIZMA I KULTURE

Učesnici Šestog međunarodnog „Čiker mtb maratona“, koji su u nedelju krenuli iz Kraljeva, stiglli su danas u Užice i, nakon odmora u užičkom Velikom parku, nastavili su vožnju ka Crnoj Gori.

Maraton, koji nema takmičarski karakter, traje deset dana i završava se u nekoj od opština u Crnoj Gori, a ove godine je izabran Kotor. Cilj te manifestacije je promovisanje biciklizma i zdravog načina života, turističkih i kulturnih potencijala Srbije i Crne Gore. Biciklisti prolaze kroz brdsko-planinske predele dveju zemalja i posećuju turističke centre, kulturne i verske objekte na tom prostoru. 

Radoslav Golubović, predsednik Planinsko-biciklističkog kluba „Čiker“ iz Kraljeva, koji je organizator maratona, zajedno sa turističkim organizacijama Srbije i Crne Gore, saopštio je da je iz tog grada krenulo 150 biciklista iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Slovenije, Nemačke, pa čak i iz SAD i Čilea.       

Osim Kraljeva, biciklisti su bili u Požegi i Guči, a posle Užica posetiće Zlatibor, Novu Varoš, Prijepolje, Pljevlja , Žabljak, Plužine, Nikšić, Risan i završiti vožnju u Kotoru.

Prve godine maraton je bio deo IPA Projekta „Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru“, koji je finansirala EU, i bio je proglašen za najbolji projekat prekogranične saradnje 2012. godine.

Izvor:.danas.rs / N.K.
Foto: Nenad Kovačević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beloglavi sup otrovan?

Oglasna Tabla

Данас су Младенци

Oglasna Tabla

Srđan Dinčić „Treće stanje“

Oglasna Tabla