OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пролећно радно време Стопића пећине

Од среде 6. априла 2022. године Стопића пећина биће отворена за посетиоце сваким даном у периоду од 09:30 до 18:00 часова.

Стопића пећина налази се на североисточној страни планине Златибор, између села Рожанство и Трнава, на пар стотина метара удаљености од пута Златибор-Сирогојно, што је чини једном од најприступачнијих спелеолошких објеката Србије. Удаљена је од туристичког центра Златибора 19 км.

Улаз у Стопића пећину је један од највећих пећинских отвора у Србији, импозантних димензија, висок 18, а широк између 30 и 40 метара.

Стопића пећина је речна пећина дугачка 1.691,5 м, кроз коју протиче Трнавски поток, а чине је пет целина: Светла дворана, Тамна дворана, Велика сала са кадама, Канал са кадама и Речни канал.

Да подсетимо, многи посетиоци Стопића пећине поред пећине обилазе и Гостиљски водопад и Музеј на отвореном у Сирогојну. Радно време у пролећном периоду Музеја Старо село Сирогојно је од 08:30 до 19:00 часова док је Водопада у Гостиљу од 09:00 до 19:00 часова.

ТО Златибор

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla