OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prokopali brdo da naprave biciklističku stazu

Užice – Za zaljubljenike u avanturu vožnja motorom ili spust na skijama kroz utabani sneg predstvalja uživanje, ali vožlja biciklom po uskim šumovimtim stazama punim prepreka prava je adrenalinska poslastica.

Užičke nizbrdice inspirisale su i dva srednjoškolca, Nikolu i Luku, da svojim rukama naprave stazu po njihovoj želji, ali ne običnu već za „Downhill“ spust, a oštar kamen i korov samo su neke od prepreka na koje su nailazili.

„Od malih nogu smo zavoleli biciklizam, gde smo u jednoj turi prelazili preko 150 kilometara, na tome se nismo zaustavili već smo počeli da gledamo po „Youtube“, kako da damo sebi dodatno uživanje i u želji za dodatnim adrenalinom krenuli smo sa „Mounting bike“ disciplinom, i mislim da smo napravili pun pogodak“, kazao je za agenciju RINA, Luka Mirković zaljubljenik u planinski biciklizam.

Stazu pod nazivom „AMBIS DH Trail“ na Vujića brdu dvojica mladih entuzijasta sagradili su za devet meseci, sopstvenim prihodima, golim rukama i uz pomoću svojih drugara iz okoline.

„Počeli smo da je pravimo prvestveno iz ličnih potreba da imamo gde da treniramo i vežbamo za predstojeće trke. Staza je strma i duga 500 metara sa dve skakaonice, i specifična je po opasnim krivinama („wall ride“-ovima), ima dosta kamenja i korenja što dosta otežava vožnju i mogućnost da skliznete sa staze, i svrstava se u stazu osrednje težine. Uspeli mo da završimo sve ove godine pred samu trku 21. juna koja smo organizovali upravo na ovoj lokaciji“, rekao je Luka.

Korona virus mnoge je zadržao u svojim mestima i pokazao lepote i pogodnosti kraja u kom žive, ali isto tako i privukla mnoge simpatizere da zavole ovaj adrenalinski sport.

„Mnogi naši drugari su uz nas počeli da se bave bicikliznom i svoje slobodno vreme ne provode za računarima, već su se aktivno uključili u bavljenje ovim sportom, ali oni što im mi savetujemo jeste da staza nije namenjena početnicima i da ukoliko nemaju iskustava u biciklizmu, neophodnu zaštitnu opremu i spremnosti da savladate sve prepreke ne možete proći ovu zahtevnu stazu“, dodao je Mitrović.

Dvojica drugara Nikola i Luka su za jako kratko vreme postali zaljubljenici u ovaj sport i promovišu ga kao zdrav način života i preporučuju mladima i starima da se njime bave, ali samo da znaju da je planinski biciklizam za one koji imaju veliko srce i želju za adrenalinom.

GZS/RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu na respiratoru 14 pacijenata

Oglasna Tabla

Danas oblačno i toplije

Oglasna Tabla

Vakcina „Fajzera“ i „Bionteka“ uskoro u Srbiji

Oglasna Tabla

Grad Užice izdvojio 51 milion dinara za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Oglasna Tabla

Novih 246 pozitivnih na COVID 19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Početkom naredne godine smanjivanje plata i otpuštanja u Srbiji

Oglasna Tabla

Kako da pomognete detetu koje pohađa onlajn nastavu da bude uspešnije

Oglasna Tabla

I gastarbajteri će plaćati porez na dohodak! Trbojević: Srpski rečeno obveznici su svi koji ovde imaju stan, porodicu ili firmu

Oglasna Tabla

Država tvrdi da postoje uslovi za rad škola na daljinu, nastavnici poručuju da su prepušteni sami sebi

Oglasna Tabla