23.8 C
Uzice
октобар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Projektna nastava kao obavezan čas

Školske 2018/19. godine đaci prvog razreda uče po novom planu i programu, koji predviđa i uvođenje projektne nastave kao obaveznog časa u nedeljnom rasporedu. To nije novi predmet, već čas namenjen svim predmetima i njihovoj korelaciji.

Jednom nedeljno, učitelji sa svojim đacima tematski povezuju sadržaje različitih predmeta, uz obaveznu upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija. Projektna nastava je planirana u ukupnom godišnjem fondu od 36 časova, obavezna je za sve đake i realizuje po uputstvu koje je sastavni deo programa za prvi razred osnovne škole.

Nastava se planira se na nivou godine. Teme su u skladu sa programom nastave i učenja i uzrasta učenika. Obuku za preimenu projektne nastave prošli su svi učitenji prvog razreda. Projektna nastava zahtevniji oblik rada koji podrazumeva dobru pripremu nastavnika. Usmerena je na dostizanje ishoda koji se prvenstveno odnose na logičko i kritičko mišljenje kao i pripremu učenika za lako snalaženje u svetu tehnike, tehnologije i računarstva, kako u svakodnevnom životu, tako i u procesu učenja. Kroz ovakav način rada će se razvijati međupredmetne kompetencije koje su eksplicitno definisane u novom zakonu i u koje, između ostalih, spadaju timski rad, rešavanje problema, saradnja, preduzetništvo…

Izvor: OŠ „Milivoje Borović“ Mačkat, prof. Milena Aleksić/zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Oglasna Tabla

Privedeni migranti u Požegi

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. oktobar (petak)

Oglasna Tabla

U 65 škola programi za obrazovanje odraslih

Oglasna Tabla

Tehnološki požar u fabrici u Lučanima, povređena dva radnika

Oglasna Tabla

Berba završena, a rod maline još uvek neisplaćen

Oglasna Tabla