28.8 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Projekat proširenja deponije Duboko čeka realizaciju, kapaciteti dovoljni za sledeću godinu

Užice – Program poslovanja JKP ,,Duboko“ usvojen je na Upravnom odboru ovog preduzeća i prosleđen osnivačima radi usvajanja na njihovim skupštinama.

Iako kapaciteti regionalne deponije nisu popunjeni, već se razmišlja o njenom proširenju, a na tome se radilo i u proteklom periodu. Konkretni radovi bi morali da se izvedu tokom naredne godine, kaže za Radio Požega direktor JKP ,,Duboko“ Nedeljko Milosavljević.

,,Na postojećem telu deponije trenutna popunjenost je oko 350 hiljada kubnih metara deponijskog prostora a izgrađeno je 580 hiljada kubnih metara. Iz tih cifara se može videti da je preostali deo deponijskog prostora preko 230 hiljada kubnih metara ali smo uvek imali ograničenje u odlaganju zbog nestabilnosti i klizišta postojećeg tela deponije, pa bi projekat koji se realizuje trebalo da reši pitanje stabilnosti tela deponije i da stvori nove uslove i nove ćelije za odlaganje“, rekao je Milosavljević. On je dodao da prema elaboratu projekta za proveru stabilnosti i elemenata koje kontrolišu, postoji bez dodatnih ispitivanja prostora za odlaganje za još maksimalno 12 meseci.

,,Nadamo se da će do tada ovaj projekat biti realizovan, tako da ne bi trebalo da postoji bojazan kada je u pitanju prostor za odlaganje komunalnog otpada na deponiji Duboko“, tvrdi direktor ovog komunalnog preduzeća.

Deponija Duboko je mesto gde se vrši selekcija i odlaže otpad iz gradova Čačka i Užica i opština Arilje, Požega, Ivanjica, Lučana, Kosjerić, Bajina Bašta i Čajetina.

Izvor:Glas zapadne Srbije/Foto: Foto dokumentacija JKP ,,Duboko“

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla