-6.4 C
Uzice
22 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Proizvodnja u Budimci ponovo od proleća

Požega – Ona narodna „treća sreća” potvrdila se i u slučaju nekadašnjeg giganta, požeškog prerađivača voća i povrća „Budimka”, koja je prodata upravo iz trećeg pokušaja, a nju je kupila ITN grupa iz Kosjerića koja se između ostalog već bavi otkupom i preradom voća i povrća. Voćari iz ovog dela Srbije se raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi građani se nadaju da će u pogonima „Budimke” naći zaposlenje.

Dragan Krstonić voćar iz Milićevog sela kazao je da je „Budimka” za seljaka i selo nasušna potreba, jer je ta kompanija ranije od njih otkupljivala sve što su proizvodili od voća i povrća.

„Na nagoveštaj da je naš nekadašnji gigant ponovo kupljen, svi smo u dilemi šta da radimo. Da li da ostavimo voćnjake i da počnemo da radimo industriju, jer smo mali i ne možemo da pariramo velikim proizvođačima. A ako stvarno „Budimka” krene sa radom, onda našoj deci možemo da kažemo da ostanu na selu, jer će moći da žive od svoga rada”, rekao je Dragan.

Tek što su kupili, novi vlasnici „Budimke”, Vera i Dragan Marković sastali su se sa predsednikom opštine Požega Đorđem Nikitovićem, koji je istakao spremnost opštinskog rukovodstva da učini sve što je u njihovoj moći da se pogoni nekadašnjeg giganta što pre pokrenu.

„Fabrika želi da što u što kraćem roku osposobi proizvodnju. Oni ulažu oko pet miliona evra i nadam se da će u martu ili aprilu krenuti krvi koraci proizvodnje. Na sastanku je pored organa lokalne samouprave prisustvovala i ekipa iz Elektrodistribucije koji će u što kraćem roku osposobiti električnu energiju. Mi iz lokalne samouprave, kao i novi vlasnici voljni smo da ostvarimo što bolje rezultate u svim segmentima”, izjavio je Nikitović.

Očito je da su svi voljni da što pre u „Budimki” pokrene proizvodnja, ali problem je što rokovi za investiranje i pokretanje pogona padaju u zimskom, što se slobodno za agrar može reći mrtvom periodu godine. Ipak svi akteri se nadaju da će se i to prevazići, te da će na tržište iz „Budimke” ponovo proizvodi krenuti u martu ili aprilu naredne godine.

Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Na kasu samo s mobilnim: U kupovinu ćemo uskoro ići bez novčanika, stiže nov sistem plaćanja

Oglasna Tabla

NSZ: Isplata novčane naknade nezaposlenima

Oglasna Tabla

Budite zdravi cele zime: Antibiotik supa (VIDEO)

Oglasna Tabla

Na pragu revolucionarnog otkrića: Da li će uskoro biti otkriven lek za sve vrste kancera

Oglasna Tabla

U ritmu nedelje sa protojerejem stavroforom Milošem Bosićem (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak i sredu

Oglasna Tabla

Planinarsko društvo Rujno organizuje izložbu fotografija

Oglasna Tabla

Zimsko uzivanje na Torniku (FOTO)

Oglasna Tabla

Vremenski uslovi ne ometaju radove na gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla