OГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Srpski tekstilci osim na domaćem tržištu, polako nalaze svoje mesto i u svetu. To pokazuje i kompanija Bogutovo iz Arilja, sa poslovanjem i iskustvom dugim skoro tri decenije, koja se ove godine sprema i za prvi izvoz svoje robe u Veliku Britaniju.

Prateći modne trendove, tim kreatora iz Arilja stvara kolekcije koje zadovoljavaju ukuse i najzahtevnijih potrošača a na sajmu mode „Pure Origin“ koji je održan u Londonu krajem jula, to su prepoznali i britanski tekstilci, te su sklopljena nova partnerstva.

– Sajam u Londonu je prošao jako dobro, sklopili smo ugovore sa veoma ozbiljnim firmama i uskoro ćemo imati prve izvoze robe za ovo tržište. Naš zadatak je da u sektoru proizvodnje trikotažnih odevnih predmeta kupcima obezbedimo najkvalitetnije proizvode koji ce podići nivo njihovog komfora i samopouzdanja. Težimo ka tome da brend BOA razvijemo do globalne prepoznatljivosti, a sve to uz održanje dosadašnjeg zavidno visokog kvaliteta – rekao je za eKapiju, vlasnik ove kompanije Nemanja Pećinar.

Danas, ova firma, koja izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije a prisutna je i na tržištima Rusije, Nemačke, Italije zapošljava preko 150 radnika u sopstvenim pogonima, a kroz saradnju sa kooperantima, još 100 kvalifikovanih kadrova.

Proizvodni pogon u Arilju prostire se na više od 4.000 m2, a kompanija idući u korak sa tehnologijom, kontinuirano ulaže u novu opremu.

– Ulaganja u tekstilnoj industriji su stalno potrebna i mi se trudimo da stalno inoviramo naše pogone. Tako smo ove godine uložili u instaliranje potpuno nove automatizovane krojačnice. Naša vizija je da postanemo sinonim za kompaniju koja stalno postavlja više standarde. Želimo ne samo da uvodimo nove navike i trendove, već i da ih predviđamo i kreiramo. Stoga, u narednom periodu planiramo proširenje postojećih kapaciteta i investiranje u automatizaciju proizvodnje – rekao je za naš portal Pećinar.

Na samim počecima, kada je i osnovana 1996. godine, to je bila mala radnja sa tri mašine, dok danas raspolaže značajnim proizvodnim kapacitetima. Osim tekstilom i proizvodnjom kvalitetnog donjeg veša i spavaćeg programa, Bogutovo se bavi i proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom voća, pre svega zamrznute maline, borovnice, kupine kao i drugog voća.

– Početkom 2012. odlučili smo da proširimo našu delatnost i iskoristimo pun potencijal našeg područja i počeli smo da investiramo i gradimo hladnjaču. Danas, nastavljamo i razvoj sopstvenih zasada maline i borovnice i dostižemo značajne kapacitete – rekao je Pećinar.

Kompanija od samog početka veliku pažnju poklanja i zaštiti zdravlja zaposlenih, implementirajući nove tehnologije u toj oblasti.

– Moramo se pohvaliti i time da su naše namere prepoznate od strane IMG (International Managment Group) Norveške i našeg Ministarstva rada i socijalne politike, koji su nam pomogli da Bogutovo pokrene najmoderniji sistem za uklanjanje prašine i ventilaciju na našim prostorima, samim tim dobili smo zdravu radnu sredinu za naše zaposlene, koji će nam uz zajedničke napore pomoći da dostignemo sve planirane ciljeve – kaže Pećinar.

Inače, Bogutovo iz Arilja i otac sadašnjeg vlasnika, direktor Nebojša Pećinar, proglašeni za Pro biznis lidera 2010. godine, što im je predstavljalo dodatni podsticaj i motivaciju za ostvarenje svojih vizija.

Saradnja sa PKS

Naše tekstilce za sajam u Londonu pripremila je Privredna komora Srbije, koja je za srpske tekstilce realizovala brojne radionice i aktivnosti.

Na sajmu u Londonu su učestovale i firme Amibo plus iz Arilja, Kroko, Love Manufacture, S&SAX iz Beograda i Textil iz Užica.

Izvor: eKapija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА