OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Srpski tekstilci osim na domaćem tržištu, polako nalaze svoje mesto i u svetu. To pokazuje i kompanija Bogutovo iz Arilja, sa poslovanjem i iskustvom dugim skoro tri decenije, koja se ove godine sprema i za prvi izvoz svoje robe u Veliku Britaniju.

Prateći modne trendove, tim kreatora iz Arilja stvara kolekcije koje zadovoljavaju ukuse i najzahtevnijih potrošača a na sajmu mode „Pure Origin“ koji je održan u Londonu krajem jula, to su prepoznali i britanski tekstilci, te su sklopljena nova partnerstva.

– Sajam u Londonu je prošao jako dobro, sklopili smo ugovore sa veoma ozbiljnim firmama i uskoro ćemo imati prve izvoze robe za ovo tržište. Naš zadatak je da u sektoru proizvodnje trikotažnih odevnih predmeta kupcima obezbedimo najkvalitetnije proizvode koji ce podići nivo njihovog komfora i samopouzdanja. Težimo ka tome da brend BOA razvijemo do globalne prepoznatljivosti, a sve to uz održanje dosadašnjeg zavidno visokog kvaliteta – rekao je za eKapiju, vlasnik ove kompanije Nemanja Pećinar.

Danas, ova firma, koja izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije a prisutna je i na tržištima Rusije, Nemačke, Italije zapošljava preko 150 radnika u sopstvenim pogonima, a kroz saradnju sa kooperantima, još 100 kvalifikovanih kadrova.

Proizvodni pogon u Arilju prostire se na više od 4.000 m2, a kompanija idući u korak sa tehnologijom, kontinuirano ulaže u novu opremu.

– Ulaganja u tekstilnoj industriji su stalno potrebna i mi se trudimo da stalno inoviramo naše pogone. Tako smo ove godine uložili u instaliranje potpuno nove automatizovane krojačnice. Naša vizija je da postanemo sinonim za kompaniju koja stalno postavlja više standarde. Želimo ne samo da uvodimo nove navike i trendove, već i da ih predviđamo i kreiramo. Stoga, u narednom periodu planiramo proširenje postojećih kapaciteta i investiranje u automatizaciju proizvodnje – rekao je za naš portal Pećinar.

Na samim počecima, kada je i osnovana 1996. godine, to je bila mala radnja sa tri mašine, dok danas raspolaže značajnim proizvodnim kapacitetima. Osim tekstilom i proizvodnjom kvalitetnog donjeg veša i spavaćeg programa, Bogutovo se bavi i proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom voća, pre svega zamrznute maline, borovnice, kupine kao i drugog voća.

– Početkom 2012. odlučili smo da proširimo našu delatnost i iskoristimo pun potencijal našeg područja i počeli smo da investiramo i gradimo hladnjaču. Danas, nastavljamo i razvoj sopstvenih zasada maline i borovnice i dostižemo značajne kapacitete – rekao je Pećinar.

Kompanija od samog početka veliku pažnju poklanja i zaštiti zdravlja zaposlenih, implementirajući nove tehnologije u toj oblasti.

– Moramo se pohvaliti i time da su naše namere prepoznate od strane IMG (International Managment Group) Norveške i našeg Ministarstva rada i socijalne politike, koji su nam pomogli da Bogutovo pokrene najmoderniji sistem za uklanjanje prašine i ventilaciju na našim prostorima, samim tim dobili smo zdravu radnu sredinu za naše zaposlene, koji će nam uz zajedničke napore pomoći da dostignemo sve planirane ciljeve – kaže Pećinar.

Inače, Bogutovo iz Arilja i otac sadašnjeg vlasnika, direktor Nebojša Pećinar, proglašeni za Pro biznis lidera 2010. godine, što im je predstavljalo dodatni podsticaj i motivaciju za ostvarenje svojih vizija.

Saradnja sa PKS

Naše tekstilce za sajam u Londonu pripremila je Privredna komora Srbije, koja je za srpske tekstilce realizovala brojne radionice i aktivnosti.

Na sajmu u Londonu su učestovale i firme Amibo plus iz Arilja, Kroko, Love Manufacture, S&SAX iz Beograda i Textil iz Užica.

Izvor: eKapija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ponovo radi galerija u Kulturnom centru Zlatibor

Oglasna Tabla

Super žena sa decom, varjačom i kompjuterom

Oglasna Tabla

Danas u Srbiji počinje testiranje na zahtev građana: 1.200 dinara za proveru antitela na koronu

Oglasna Tabla

Predata lista „Aleksandar Šapić – Pobeda za Užice“

Oglasna Tabla

Kako ćemo putovati u Crnu Goru? Za državljene Srbije PSR test ili karantin

Oglasna Tabla

Seoski višeboj u Jablanici održaće se 5. jula

Oglasna Tabla

Komšije Sloboda i Zlatibor u ABA 2 ligi

Oglasna Tabla

Probni završni ispiti počinju danas

Oglasna Tabla

Od danas testiranje na antitela na lični zahtev

Oglasna Tabla