1.9 C
Uzice
децембар 9, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Program obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja 2018. Godine

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i „Nedelja Crvenog krsta“ od 8. do 15. maja u 2018. godini, biće obeleženi temom koju je opredelila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je “Svuda za svakog”. Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, 8.maj je rođendano snivača Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Anrija Dinana. Svake godine, nacionalna društva Crvenogkrsta i Crvenog polumeseca organizuju brojne aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta u svojim zemljama.

Povodom Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i tokom cele 2018. godine promovisaće se snaga i domet globalne mreže Crvenog krsta, kao i doprinos osoblja i oko 14 miliona volontera kroz temu“Svuda za svakoga“. Širom sveta, Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pruža podršku najugroženijima u svim kontekstima“,vođen na svakom koraku Osnovnim principima, a to su: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost. – odgovara na potrebe ugroženih u slučaju prirodnih nesreća i sukoba, pruža pomoć u urbanim centrima i teško dostupnim mestima,zastupa ljude kojima je pomoć potrebna u političkim krugovima i vladama i nudi raznovrstan spektar usluga prilagođenih potrebama lokalne zajednice,pomažući ljudima da se pripreme, prebrode i oporave od krize.

Putem svoje globalne i nezavisne mreže od oko 14 miliona aktivnih volontera i 450.000 zaposlenih, Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca radi unutar zajednice u 190 zemalja. Volonteri i osoblje Crvenogkrsta i Crvenog polumeseca čine sve napore kako bi obezbedili da niko ne ostane bez pomoći- bilo da se radi o prirodnim ili katastrofama izazvanih ljudskim faktorom, oružanom sukobu ili zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti. Volonteri i osobljeCrvenogkrsta i Crvenog polumeseca je tu da pomogne bez bilo kakve diskriminacije. – Crveni krst Užice će „Nedelju Crvenog krsta“ obeležiti sledećim aktivnostima:

– Dana 8. Maja Crveni krst Užice će organizovati akciju davanja krvi u dvorištu Crvenog krsta, u vremenu od 10:00 do 15:00 časova; – 9.maja – gradsko takmičenje u realističkom prikazu povreda,stanja i oboljenja; – 10.maja-dodela priznanja davacima krvi Prvi Partizan- Namenska – 11. maja- podela paketa novorođenim bebama u nedelji Crvenog krsta 12. maja- Medicinsko selo- U organizaciji Doma zdravlja , Crvenog krsta i Centra za socijalni rad Užice organizuju se pregledi stanovništva i podela humanitarne pomoći za najugroženije . Akcija će se održati u Kremnima u vremenu od 8:00 do 15:00 časova – 14.maja- podela paketa za novorođenu bebu.

CRVENI KRST UŽICE

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Светог Алимпија

Oglasna Tabla

Isplata novembarskih penzija

Oglasna Tabla

Projekcija filma i koncerta: The Doors

Oglasna Tabla

Od danas pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju: 42.000 pijanih isključeno iz saobraćaja

Oglasna Tabla

Pre podne maglovito, tokom dana sunčano, do 15 stepeni

Oglasna Tabla

Posni specijalitet iz Vranja: Lučen gra na starinski način

Oglasna Tabla

Pomoć Medicinske škole Užice štićenicima manastira Sveta Petka kod Paraćina

Oglasna Tabla

Košarkaši Slobode ubedljivi protiv Pazara

Oglasna Tabla

Zašto Fića drži cenu, a Yugo ne

Oglasna Tabla