25.5 C
Uzice
јун 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Program Dana grada prate i brojne besplatne akcije

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić najavio je događaje i akcije koje su u ovogodišnjem programu obeležavanja Dana grada. Pored mnogobrojnih izložbi, predstava, koncerata, akcija i sportskih manifestacija, Nešić je izdvojio, uz svečanu sednicu, kao centralni događaj izložbu posvećenu Slobodanu Peneziću Krcunu, a koju je priredio Istorijski arhiv.

Nešić je rekao i da se Dan grada obeležava bez otvaranja objekata i početka velikih radova jer predstoji proslava oslobođenja Užica u Prvom svetskom ratu, ali i da je prihvaćena nova koncepcija proslave:

„I za ovaj jubilej, 100. godina od oslobođena u Prvom svetskom ratu, planirali smo veliki broj dešavanja tako da smo rešili da oba događaja adekvatno obeležimo brojnim kulturnim manifestacijama. Istovremeno, želeli smo da kod najvećeg broja sugrađana probudimo osećaj pripadnosti gradu i da je 9. oktobar Dan svih Užičana. Gradske ulice obeležićemo zastavama Srbije i Užica, a odlučili smo i da na Dan grada neke stvari učinimo dostupnijim građanima.“ – rekao je Nešić i nabrojao da će 9. oktobra biti besplatan javni prevoz, zatim gradski bazen, javno parkiranje, kao i da će svi građani koji tog dana, od 16 do 19 časova, kupe komplet karata  za Jugoslovenski pozorišni festival, dobiti još jedan komplet karata gratis.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

54.645 dinara – tolika je bila prosečna plata u Srbiji tokom aprila

Oglasna Tabla

Kako su srpske domaćice nekad mogle bez frižidera i zamrzivača: Evo šta se kojim danima kuvalo i jelo

Oglasna Tabla

Весна Лучић – омиљена наставница историје (ВИДЕО)

Oglasna Tabla