7.2 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Program Dana grada prate i brojne besplatne akcije

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić najavio je događaje i akcije koje su u ovogodišnjem programu obeležavanja Dana grada. Pored mnogobrojnih izložbi, predstava, koncerata, akcija i sportskih manifestacija, Nešić je izdvojio, uz svečanu sednicu, kao centralni događaj izložbu posvećenu Slobodanu Peneziću Krcunu, a koju je priredio Istorijski arhiv.

Nešić je rekao i da se Dan grada obeležava bez otvaranja objekata i početka velikih radova jer predstoji proslava oslobođenja Užica u Prvom svetskom ratu, ali i da je prihvaćena nova koncepcija proslave:

„I za ovaj jubilej, 100. godina od oslobođena u Prvom svetskom ratu, planirali smo veliki broj dešavanja tako da smo rešili da oba događaja adekvatno obeležimo brojnim kulturnim manifestacijama. Istovremeno, želeli smo da kod najvećeg broja sugrađana probudimo osećaj pripadnosti gradu i da je 9. oktobar Dan svih Užičana. Gradske ulice obeležićemo zastavama Srbije i Užica, a odlučili smo i da na Dan grada neke stvari učinimo dostupnijim građanima.“ – rekao je Nešić i nabrojao da će 9. oktobra biti besplatan javni prevoz, zatim gradski bazen, javno parkiranje, kao i da će svi građani koji tog dana, od 16 do 19 časova, kupe komplet karata  za Jugoslovenski pozorišni festival, dobiti još jedan komplet karata gratis.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla

Počeli radovi na rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za petak – 22. novembar

Oglasna Tabla

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla