ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Проглашени победници конкурса “Тиха вода брег рони”

Комисија за доделу награда у оквиру ликовног и литерарног конкурса на тему “Тиха вода брег рони”, који поводом Светског дана вода традиционално расписују ЈКП “Водовод” и РЦУ Ужице донела је одлуку о најбољим радовима. Награде ће ученицима бити уручене на свечаности заказаној за 22. март, када ће бити отворена и изложба свих досадашњих радова у претходних седам година.

Према одлуци комисије коју су чинили професори српског језика и књижевости Гордана Шмакић и Ивана Јочић прва три места у оквиру литерарног конкурса за ученике ужичких основних школа од 11 пристиглих радова најбољи је рад Дуње Бацетић из ОШ “Нада Матић”, друго место припало је Невени Јовичић из ОШ “Алекса Дејовић” док је трећепласирани рад Теодоре Јевтић ученице ОШ “Нада Матић”.

Комисија је одлучила и да похвалнице додели Лазару Новаковићу и Милици Гавриловић ученицима  “Прве основне школе Краља Петра II” и Владу Вирићу, ученику ОШ “Миливоје Боровић” Мачкат.

О ликовним радовима одлучивали су дипломирана керамичарка Ана Лазић, дипломирана сликарка Марија Ђокић и дипломирана сликарка – керамичарка Софија Бунарџић. Према њиховој оцени од чак 80 пристиглих радова прво место на ликовном конкурсу припало је Страхињи Новаковићу, ученику “Прве основне школе Краља Петра II”, други је рад Петра Ковачевића, ученика ОШ “Стари град”, а трећи рад Хане Дрндаревић ученице “Прве основне школе Краља Петра II”. Похвалнице ће бити додељене Тијани Алексић и Теодори Лазић ученицама ОШ “Миодраг Миловановић Луне”, Нађи Дрндаревић, ученици “Прве основне школе Краља Петра II”, Александру Марићу, ученику ОШ “Слободан Секулић” и ученицима ОШ “Стари град” Данилу Анђићу и Ањи Лукић.

Додела награда биће уприличена 22. марта на Светски дан вода у просторијама РЦУ Ужице, а истог дана биће отворена и изложба “H2O” у оквиру које ће бити постављенисви  досадашњи радови ученика у оквиру седмогодишњег ликовног и литерарног конкурса ЈКП “Водовод” и РЦУ.

Изложба за посетиоце ће бити отворена од 22. марта до 30. марта радним данима од 08 до 16 сати, а заинтересованим грађани на поклон ће добити радове по избору (изузев награђених).

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сладолед кошта око 1.800 динара, паркинг за цео дан преко 23.000

Пренос утакмице Данска-Србија у ГКЦ-у

XII Чикер МТБ Маратон

СПЦ данас обележава Силазак светог Духа на апостоле, празник Свете тројице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило