OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Proglašena vanredna situacija u tri mesne zajednice

Vanredna situacija proglašena je na delu teritorije opštine Nova Varoš zbog posledica obilnih kiša koje su padale proteklih nekoliko dana. Odlukom Opštinskog štaba, vanredna situacija je na područiju mesnih zajednica Božetići, Bela Reka i Jasenovo sa 13 sela, u kojima je nevreme pričinilo najviše štete.

-Gotovo da nema lokalnog puta koji nije oštećen. Stanje je takvo da zahteva hitnu popravku, s tražićemo i pomoć države. Kiša je prestala da pada, ali je zemlja puna vode i na sve strane vri, pa strahujemo da se ne pokrenu nova klizišta. Pratimo situaciju na terenu i ukoliko bude potrebe vanredna situacija biće proglašena i u drugim mesnim zajednicama- kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Klizišta i odroni potkopali su ili zatvorili više lokalnih putnih pravaca u Kućanima, Ojkovici,Tisovici, Trudovu i drugim selima na ovom područiju. Ipak, kažu nadležni, stanje je najteže u Mesnoj zajednici Bela Reka.

– U Donjoj Beloj Reci klizište je potkopalo i skoro prekinulo put za zaseok Vitorovići, pa kretanje ovom deonicom predstvlja veliki rizik. Kako se radi o strmom terenu, za sanaciju će trebati dosta vremena i novca. Zbog toga će morati da se osposobe alternativni putni pravci- kaže zamenik predsednika opštine Branko Bjelić.

U novovaroškom kraju kažu da skoro nije bilo ovolikih padavina. Prema merenjima koje Komunalno preduzeće vrši na Šaponjića vrelu u Draževićima, rekord je zabeležen u noći između ponedeljka i utorka, kada je za 24 časa palo 90 litara kiše po kvadratnom metru.

-Prema prvim procenama, šteta na putevima je pet do sedam miliona dinara, ne računajući oštećenja na putu prema Vitorovićima u Beloj Reci. Oštećeni su i putevi u drugim mesnim zajednicama, čak i tamo gde smo radili poslednjih meseci – kaže Dejan Grbić, šef Odeljenja za investicije Opštinske uprave u Novoj Varoši.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Zlatiborskom okrugu 13, u Užicu 7 novih slučajeva zaraze

Oglasna Tabla

Konačnu odluku o policijskom času doneće Krizni štab u naredna dva dana

Oglasna Tabla

Poginuo radnik u Požegi prilikom montaže rendgen aparata

Oglasna Tabla

Počelo asfaltiranje Ulice Ive Andrića

Oglasna Tabla

„Čigota“ na Zlatiboru ulazi u kovid sistem, ispomoć bolnici u Užicu

Oglasna Tabla

Epidemija jača od tradicije: Otkazan Dragačevski sabor trubača u Guči

Oglasna Tabla

Drugi javni poziv za podelu besplatnih komopstera građanima Užica

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine: Zlatibor kao preporuka osobama sklonim alergijama

Oglasna Tabla

Predrag Kon: Situacija u vezi s epidemijom koronavirusa u Beogradu popravlja

Oglasna Tabla