ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗАНИМЉИВОСТИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Професорка Ивана Јанковић предаје историју путујући кроз Србију са својим ученицима

Једна професорка одлучила је да прошири границе практичне наставе и уместо да историју само предаје, она своје ученике води у манастире широм Србије.

Професорка историје, из Ужица, Ивана Јанковић гостовала је у „Јутру“ на „Првој“ где је говорила о свом раду са децом и другачијем приступу у настави.

– Једна професорка одлучила је да прошири границе практичне наставе и уместо да историју само предаје, она своје ученике води у манастире широм Србије. Да ли тако успева да их научи да заволе не само предмет, већ и веру и традицију? – започела је водитељка Ирина Вукотић која је уз професорку, која предаје историју чак у четири школе у Ужицу, угостила и њене ученике Милицу Марјановић, Теодору Крчавац, Ђорђа Тоомашевића и Андрију Цвејића.

– Имам ту привилегију да у животу радим оно што волим. Креирала сам један профил, који се зове Стазама духа, где сам објединила своје четири љубави: љубав према историји, љубав према вери, путовањима и љубав према раду са децом – истиче професорка Ивана, те додаје да је у раду са ученицима кључна мотивација и подстицај:

– Мислим да су наша деца добра и треба им само подстицај и мотив. Морамо да им покажемо да их волимо. Деца то знају да препознају и узврате. Трудим се да освестим деци ко су одакле су, да имају свест шта значи патриотизам, да воле своје корене. Могу да посведочим да деца јако лепо реагују када посетимо нека места која су везана за историју – поручује Ивана Јанковић.

Професорка из Ужица путем профила који води промовише бројне таленте својих ученика, било да је реч о глуми, говорништву, музици, а уз то их учи, и то, на местима на којима су се одвијали догађаји из историје.

– Књиге нама дају одређено знање, али путовања су нешто што нам даје значајно искуство – говори Јанковићева која у оквиру свог профила на друштвеној мрежи Инстаграм дели искуства из бројних манастира у Србији, Црној Гори, те Босни и Херцеговини, Косову и Метохији, па чак и Украјини.

Саговорница Ирине Вукотић истиче да је на њу и децу посебан утисак оставило едукативно путовање у светињу која се налази у Херцеговини, тачније, Пребиловцима, где се догодило велико страдање Срба.

– Прва фотографија коју сам објавила на страници коју водим је заправо цитат који сам фотографисала у манастиру Тврдош, у Херцеговини, од владике Николаја: „Љубав је јача од свега, премда не изгледа увек тако“. Када је љубав покретач, ту нема грешке. Деца и људи то препознају, а мој једини мото за рад је управо то – закључује професорка Ивана Јанковић.

Извор: Ало
Фото: принтскрин инстаграм профил: стазама.духа

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА