OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Profesionalnim usavršavanjem do rezultata za pamćenje


– Radeći na unapređivanju ličnih i profesionalnih kompetencija nastavnici Prve osnovne postižu sve bolje rezultate. Učenici i nastavnici Prve osnovne škole kralja Petra II po svemu sudeći dugo će pamtiti školsku 2017/18. Veliki broj učenika je učestvovao na najvišem nivou takmičenja u raznim oblastima- iz engleskog, fizike, geografije, hemije, biologije, istorije, tehničkog i informatičkog obrazovanja, likovnoj smotri kao i u nizu sportskih nadmetanja. Neki od njih su osvojili prestižne državne nagrade. Osim pojedinačnih, posebno se ističu i dva ekipna rezultata: učenici nastavnika informatike Gorana Bojovića osvojili su drugo mesto na ekipnom državnom takmičenju iz robotike, dok su đaci nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja Aleksandra Milosavljevića osvojili drugo mesto na prvenstvu Srbije iz (ove godine uvedenog) poznavanja osnova finansijske pismenosti, za učenike uzrasta do 14 godina.

 

– Smatramo da su uspesi đaka direktna posledica velikog angažmana nastavnika iz naše škole. Osim u školskim aktivnostima javnosti je malo poznato da oni učestvuju i u brojnim projektima, obukama, usavršavanjima i neretko sve nas obraduju vrednim nagradama, izjavio je Slobodan Aleksić, pomoćnik direktora. On kaže da je posebno ponosan na činjenicu da se nastavnici Prve osnovne mogu pohvaliti velikom produkcijom udžbenika, kao autori i priređivači. Po njemu, autorstvo udžbenika je „kruna profesionalne karijere“ nastavnika zaposlenog u prosveti. Tako su nastavnice engleskog Emina Jeremić Mićović i Jelena Maksimović priredile međunarodno sertifikovan (Kembridžov) udžbenik za 1. razred kao i radnu svesku za 5. razred; Nikola Bacetić, nastavnik istorije i aktuelni direktor škole, autor je udžbenika iz istorije za 5. razred; Milomir Maksimović, nastavnik istorije, jedan je od priređivača Istorijskog atlasa za učenike osnovnih i srednjih škola; Jasna Radosavljević, nastavnica biologije, autorka je udžbenika za 6. razred koji je poslednjih godina u upotrebi. Podstaknuti aktivnošću pomenutih određen broj kolega radi na izradi novih udžbenika, radnih svezaka i nastavnih sredstava- kao autori, recenzenti ili kao evaluatori.

Aleksić posebno ističe da su dve koleginice iz Prve osnovne dobitnice ovogodišnjih najprestižnijih nagrada u organizaciji grada. Nastavnica fizike Vesna Dimitrijević je, povodom proslave Dana grada, nagrađena za izuzetne rezultate u rad a učiteljica Mirela Lazić je primila Svetosavsku zahvalnicu od strane predsednika gradske skupštine.
Ove godine naši nstavnici Emina Jeremić Mićović, Branko Mićović i Aleksandar Milosavljević su od strane Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja u velikoj konkurenciji izabrani za istruktore za sprovođenje obuke na projektu Ministarstva, pod nazivom „2000 digitalnih učionica“. Učiteljica Nina Vukić je u okviru projekta „Pokrenimo našu decu“ osvojila drugu nagradu na prostoru Zlatiborskog i Moravičkog okruga dok je nastavnik fizičkog Nikola Mićević učešćem u projektu „Zdravo rastimo“ uvrstio Prvu osnovnu iz Užica među 50 najboljih.
Osim pomenutog, nekoliko naših kolega (Mirela Lazić, Vesna Ešpek Debeljević, Emina Jeremić Mićović i drugi), su angažovani kao voditelji seminara za stručno usavršavanje zaposlenih u prosveti, akreditovanih od strane Ministarstva. -U svakom slučaju, rezultati koje smo pomenuli će se još dugo pamtiti u našoj školi, izjavio je Aleksić.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Narodna stranka u Užicu zahteva oslobađanje uhapšenih učesnika protesta

Oglasna Tabla

Zgrada Komandno-obrazovnog centra u Krčagovu postaje deo kovid sistema

Oglasna Tabla

Bazen u školskom dvorištu u Solotuši ponovo u funkciji, 20 godina bio u trnju i korovu

Oglasna Tabla

Užice tuguje za Sašom

Oglasna Tabla

Dan Nacionalnog parka ”Tara”

Oglasna Tabla

Oglas za prodaju 140 vozila u državnom vlasništvu

Oglasna Tabla

Na reci Petnici dugoj samo dva kilometra nalazi se 16 ribnjaka u kojima caruje pastrmka

Oglasna Tabla

Kon: Srbija u nepovoljnoj situaciji sa tendencijom da pređe u vanrednu

Oglasna Tabla

5G mreža 100 puta brža od 4G

Oglasna Tabla