ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Продате све количине црвеног злата, зарада као никад

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo

Ивањица – Одавно није био такав принос и берићет од малине као ове године. Ниједна воћна врста, одавно није донела такву зараду, почевши од произвођача па до хладњачара. Откупна цена од 450 динара задовољила је произвођаче црвеног злата. Међутим, нису лоше прошли ни хладњачари.

„Скоро сви хладњачари у просеку су зарадили од евро до евро и по по килограму малине. Ако вам кажем да сам и ја лично задовољан како произвођачком ценом, јер сам и сам малинар тако и извозном ценом. Будући да имам своју хладњачу, откупљивао сам малину и ту ми је рачуница одлична. Очекујем да ове године цена малине остане на прошлогодишњој, мада мислим да ће бити око 500 динара, а та рачуница поново ће све задовољити. Спекулације о некој вишој цени су неумесне. Ово је нешто што многи малинари нису очекивали”, каже за Глас Западне Србије, хладњачар са подручја Ивањице.

Он је казао да је целокупан род већ продао и то на тржиште европске уније, а да је највећи купац била Немачка. На источно тржиште отишло је свега десетак одсто робе. Имамо још замрзнуте купине чије цене се креће ок отри и по евра и на њој је зарада мало мања али је исплатива, с обзиром на то да је откупна цена била нешто мало изнад 300 динара, наводи наш саговорник.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце