13.4 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Prodao je Teodosića i Ercega za 2.6 miliona evra, a sada se vraća u srpsku košarku!

Legendarni košarkaš i sportski radnik Raša Radovanović, čovek koji je tokom karijere nizao sportske uspehe gde god da se pojavi, posle 8 godina pauze vratio se u srpsku košarku i postao sportski direktor Slobode iz Užica, novog člana KLS.

Kako prenosi Blic, Radovanović je potpisao višegodišnji ugovor sa klubom iz Užica.

– Raša Radovanović je najveće pojačanje u istoriji našeg kluba. Velika nam je čast što je takva legenda došla u Užice, što se poklapa sa našim ambicijama, a nama u Slobodi ostaje samo da ga pratimo. Potpisan je višegodišnji ugovor, očekujemo vrhunsku saradnju i velike rezultate.

– Pre 15 godina Radovanović je napravio veliki klub kakav je FMP, taj organizacioni model hoćemo da preslikamo u Slobodu – rekao je doktor Goran Pešović, predsednik KK Sloboda iz Užica.

Čovek koji je i kao sportski radnik, FMP-u doneo milione evra na transferima Teodosića, Rašića, Ercega i ostalih

– Posle osam godina vraćam se u srpsku košarku kao sportski direktor Slobode. Klub je ušao u KLS, potrebno je da se afirmišu mladi košarkaši i da se ulaže u klub. Ništa ne može da se uradi preko noći.

– Imamo veliku pomoć Saše Turovića, našeg biznismena iz Čikaga, inače Hercegovca, ali najveću podršku očekujemo od grada i pojedinih privatnih kompanija da stanu iza brenda Sloboda. Svaki početak je težak, ali ambicije nam se poklapaju, želimo da zajedničkim snagama ostvarimo što bolje rezultate.

Da podsetimo, Radovanović jedini je živi osvajač kompletne kolekcije zlata jugoslovenske košarke: Olimpijsko (Moskva 1980), svetsko (Manila 1978), evropsko (Lijež 1977) i klupsko (Bosna 1979).

Izvor: Telegraf.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počela pretprodaja kompleta karata za 24. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“

Oglasna Tabla

Narodna biblioteka Užice obeležila slavu i 163 godine od osnivanja

Oglasna Tabla

Matija Bećković: „Zlatibor je moćna planina“ (VIDEO)

Oglasna Tabla