10.2 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Probnom vožnjom najavljena „Džipijada“ na Zlatiboru

Of roud klub „Avantura Zlatibor 4×4“ organizovao je probnu vožnju u cilju promocije Of roud karavana koji će se održati 19. maja kroz zlatiborska sela Semegnjevo, Jablanica i Mokra Gora. Organizatori pozivaju sve zainteresovane sa terenskim vozilima da se priključe nastavljanju tradicije zlatiborske „džipijade“, a učešće je bespplatno.

Dinamična vožnja kroz predele koji su lepi za gledanje ali zahtevni za vožnju samo je najava za zlatiborski of roud karavan koji će se održati 19. maja. Organizatori iz kluba „Avantura 4×4 Zlatibor“ pozivaju sve zainteresovane vlasnike džipova, terenskih i prilaznih vozila da se prijave, a učešće za sve je besplatno.

„Dragi prijatelji, zadovoljstvo mi je da vas obavestim da Of roud klub „Avantura 4×4 Zlatibor“ posle par godina pauze ponovo organizovati of roud karavan koji će se održati 19. maja 2018. godine. Važno je da vas obavestim da nikakve kotizacije, nikakvo ućešće nećete uplaćivati. Dođite u što većem broju, pozivamo sve koji su vlasnici bilo kakvih džipova i of roud vozila da nam se priključe. Početak karavana je u osam časova ispred kafea Amaris na Zlatiboru i tu će svi biti obavešteni o planu i programu za taj dan. Kretaćemo se preko sela Semegnjevo i Jablanica, izaći na par vrhova, organizovan je i doručak, a po našem povratku i ručak za sve učesnike – to je sve potpuno basplatno, ništa se ne plaća“, kaže Nenad Maričić iz kluba „Avantura 4×4 Zlatibor“. Karavan neće imati takmičarski karakter, već je cilj druženje i uživanje u prelepim zlatiborskim predelima. Jedan od organizatora Milovan Maričić pozvao je goste sa mesta u Semegnjevu odakle se vide Bosna, Crna Gora i najlepši delovi Zlatibora:

„Ovaj karavan je prilika za sve ljude avanuriste, koji vole prirodu, kao i one koji nisu imali priliku da upoznaju Zlatibor iz nekog drugog ugla da taj dan budu sa nama, obiđu ovu trasu i stazu i uživaju u njoj. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljude koji su spremni i vlasnici su vozila koja imaju pogon na sva četiri točka“,
kaže Maričić. Na promotivnoj vožnji iskusnih vozača koji su dobro upoznati sa ovim krajem Zlatibora proverilo se stanje puta, i izvršeno je obeležavanje staze. Džipijada se na Zlatiboru organizuje posle nekoliko godina pauze. Očekuje se dolazak starih posetilaca, kao i onih koji se nikada nisu vozili ovom trasom od centra Zlatibora kroz Semegnjevo, i delove Jablanice i Mokre Gore, preko brda Lisičina i Brezovac do ispod Panjka. Iako je ovo pre svega turistička tura, biće i zahtevnih deonica za ljubitelje adrenalinskog sadržaja.

„Očekujem da će karavan biti dosta posećen, jer je ruta kojom će se voziti dosta zanimljiva. Nije to neki težak of roud, nego je to više turistička vožnja gde ima lepih pejzaža, i nadam se da će biti dosta vozila“,
kaže Slobodan Samardžić, jedan od učesnika, dok je među najstarijima Miroslav Bukvić sa Zlatibora:

„Ovo je nastavak naše prethodne četiri karavanske vožnje džipovima. Ono što me uvek priuvlačilo i što će me privačiti dok sam živ je ova predivna priroda kroz koju prolazimo i uživanje u druženju i jedno iskreno prijateljstvo. To samo mogu da rade ljubitelji tih četvorotočkaša i ljubitelji prirode. U takmičarskim delovima više se i lome automobili, a mi pravimo situaciju tako da bude prilagođenija svima koji učestvuju, bez obzira na kategorije vozila i kubikažu, ali to moraju biti terenska vozila sa četiri vuče. Biće na više mesta izuzetno nezgodnih terena za koje su potrebne vešte vožnje i umešni vozači, ali je sve savladivo uz malo strpljenja. Naravno, adrenalin radi, zbog čega i idemo u ovakve vožnje“,
kaže Bukvić i dodaje da će se organizatori Karavana truditi da se ovaj jedinstveni avanturistički događaj nastavi i sledećih godina.

Izvor:zlatiborpress.rs/M.J./D.K.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla