ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Пробни завршни испит за ученике осмог разреда одржаће се 24. и 25. марта

Полагање пробног завршног испита за ученике осмог разреда одржаће се 24. и 25. марта.  Првог дана пробног завршног испита, у петак 24. марта, ученици завршног разреда основне школе  решаваће задатке из математике, а у суботу 25. марта будући средњошколци  полагаће тест  из српског, односно матерњег језика и трећи по избору ученика.

Тестирање из математике почиње у 12 сати, а остала два теста радиће се у  истом дану – од девет часова тест из српског, а у 11 и 30 часова тест по избору.

Ово је прва генерација малих матураната која ће уместо комбинованог , трећег теста решавати задатке из предмета по избору.

Пробни завршни испит полагаће око 64.000 ученика осмог разреда  и око 1.900 полазника програма за функционално основно образовање одраслих.

Мала матура одржаће се од 21. до 23. јуна. Први дан  је резервисан за тест из српског (матерњег) језика и тест за полазнике по програму ФООО. 22. јуна је тест из математике, а 23. јуна је тест из предмета по избору ученика.
Новина ове године је и нов систем бодовања. Успех из школе бодује се са максималних 60 бодова  само ако је ученик имао  закључене све петице од шестог до осмог разреда, 14 бодова носиће тестови из српског, односно матерњег језика, и математике, а трећи тест ће носити максималних   12 бодова.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула