15.3 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Problemi u vodosnabdevanju Užica

Zbog pogoršanja hidrološke situacije, smanjena je proizvodnja vode za piće u Fabrici „Petar Antonijević“ u Užicu pa će se potrošači u pojedinim delovima grada, prvenstveno u višim zonama, suočiti sa nestašicama.

– U poslednje vreme je pogoršana hidrološka situacija i smanjen je dotok vode sa Sušičkog vrela. Kao posledica toga, smanjena je proizvodnja vode na postrojenju „Petar Antonijević“ i nastao je problem u snabdevanju potrošača, naročito u sistemu visoke zone, navedeno je u saopštenju užičkog JKP Vodovod.

Dalje se navodi da to preduzeće „nastoji da što više i pravilnije raspodeli vodu potrošačima u visokom zonama, ali da će biti povremenih nedostataka u pojedinim delovima, a naročito na sistemu visoke zone“.

– Molimo potrošače da imaju razumevanje i nadamo se da će se sistem stabilizovati u narednih nekoliko dana i da neće biti potrebe za restrikcijama, saopšteno je iz užičkog vodovoda. 
Objašnjavajući da je je od nedelje značajno smanjen dotok sirove vode sa Sušičkog vrela na Zlatiboru, odakle se Užice već tri godine i to privremeno snabdeva vodom, pošto je jezero Vrutci zagađeno algama-cijanobakterijama, Duško Ljujić, direktor Vodovoda, poručio je da nema bojazni od restrikcija. 

On je dodao da je od 230 litara sirove vode u sekundi, koliko je potrebno za redovno snebdevanje grada, dotok vode sa Sušičkog vrela smanjen na oko 190 litara u sekundi.

Osim smanjenog dotoka, dodatni problem u vodosnabdevanju grada je i taj što je pukla azbestna cev u Ulici Miloša Obrenovića u naselju Krčagovo, koja služi za dopunsko snabdevanje sa izvorišta Vrelo. U tom naselju je bez vode pedesetak domaćinstava, a Ljujuć je rekao za lokalne medije da je u toku sanacija te havarije.

Izvor:danas.rs/Piše: N.K/naslovna: Smanjen dotok vode sa Sušickog vrela: Fabrika vode u Užicu

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Oglasna Tabla

Povećanje plata i penzija

Oglasna Tabla

Znao sve, a dva dana ćutao o nasilju u školskom dvorištu!

Oglasna Tabla

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla