Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Priznanje za užičku školsku biblioteku

IK „Eduka“ organizovala je nagradni konkurs za najbolju školsku biblioteku u cilju podrške radu školskih biblioteka, kako bi se usmerila pažnja na dragocenu ulogu biblioteka duhovnom, obrazovnom i profesionalnom razvoju učenika i nastavnika. Među mnogim bibliotekama koje su učestvovale na ovom konkursu je i biblioteka OŠ „Dušan Jerković“ iz Užica. Bibliotekarke škole Ana Duković i Mirjana Radovanović Pejović primile su pohvalnicu uredničkog tima „Eduke“ na Sajmu knjiga 2018.

-To je priznanje za naš dugogodišnji kvalitetan rad, a istovremeno podsticaj i obaveza da dalje nastavimo da razvijamo stvaralaštvo i kreativnost učenika i pružamo pomoć nastavnicima u realizaciji nastavnog procesa- kaže Ana Duković.

-Prepoznatljivi smo po mnogim, sada već tradicionalnim, vannastavnim aktivnostima i školskim projektima, u kojima sarađujemo sa mnogobrojnim zainteresovanim učenicima i nastavnicima škole. Zahvalnica je rezultat velikog rada, truda, zalaganja i saradnje i školskih bibliotekara i kolektiva škole- istakla je Mirjana Radovanović Pejović.

-Hvala učenicima, kolegama, roditeljima i prijateljima naše škole, svima koji su doprineli da naša školska biblioteka, kao i naše zalaganje i trud, budu zapaženi. Ova nagrada nam je veliki podstrek za još predaniji i posvećeniji rad u promociji čitanja, knjige i biblioteke- izjavile su školske bibliotekarke.

Mirjana R. Pejović i Ana Duković, u saradnji sa Jelenom Nedić, profesorkom francuskog jezika, takođe iz OŠ „Dušan Jerković“, na 63. Sajmu knjiga istoga dana učestvovale su u projektu „Knjige povezuju ljude“ Bibliotekarskog društva Srbije i Američke ambasade. Kao doprinos jednoj od aktuelnih tema bibliotekara u svetu, čijoj promociji je u projektu „Knjige povezuju ljude” posvećena posebna pažnja – Biblioteke i UN Ciljevi održivog razvoja (UN agenda 2030), održale su zapaženo predavanje na Tribini Društva školskih bibliotekara Srbije „ Iz perspektive školskog bibliotekara: U susret ciljevima UN agende 2030.“

  1. R. Pejović

Izvor:pasaz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pretežno sunčano i toplije, do 16 stepeni

Oglasna Tabla

Užički Supermen stigao u Moskvu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od subote u 13h do ponedeljka u 5h zabrana kretanja

Oglasna Tabla

Informacije o novom korona virusu na dan 02.04. godine u 15 časova

Oglasna Tabla

Danas u 15 časova bez obraćanja lekara javnosti

Oglasna Tabla

Obaveštenje Gradskog štaba za vanredne situacije grada Užica

Oglasna Tabla

Povlači se odluka o informisanju tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Šta penzioneri moraju da plate, a šta im se odlaže?

Oglasna Tabla

Kako je Čkalja pre 30 godina opevao život u Srbiji: Nasmejaće vas do suza i uveriti da se ništa nije promenilo!

Oglasna Tabla