10.7 C
Uzice
април 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Privrednici besni na malinare: Raspuštamo radnike, biće tuženi

Prijepolje — Najveći prijepoljski privrednici najavljuju tužbu protiv Udruženja malinara navodeći da su protesti i blokada magistrale ugrozili njihovo poslovanje.

Đorđe Ljujić, vlasnik preduzeća „Jela star“ kaže da je prinuđen da raspusti radnike, prenosi Glas zapadne Srbije.

„Već dva dana proizvodnja nam je blokirana, a prevoz sirovina i robe onemogućen. Moraću da raspustim radnike, a u sličnoj situaciji su i ostali privrednici koji imaju preko 1.000 zaposlenih ljudi“, rekao je Ljujić, vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Prijepolju. 

On smatra i da se problem malinara ne može rešavati na ovaj način i da privrednici trpe velike gubitke. 

On je zamolio i vladu da pomogne da se okončaju protesti kako bi se normalizovao rad predueća u Prijepolju, ali i svakodnevni život. 

Zbog blokade magistrale i protesta malinara usporene su ili zaustavljene sve vitalne funkcije u opštini, a malinari nezadovoljni pregovorima sa predstavnicima vlasti od večeras najavljuju i radikalizaciju protesta, navodi GSZ. 

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da država ne može i neće da garantuje otkupnu cenu maline, jer tu cenu diktira tržište. 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da berba maline još nije počela i da cene nisu još ni formirane. Nedimović je za B92 povodom protesta malinara u Prijepolju i blokade puta ka Crnoj Gori rekao da je sa njima razgovarano, ali da oni nisu pristali da odblokiraju put. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je da problem oko cenene nastaje jer ržište nije veće, a pojavili su se novi proizvođači, iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, a sveže maline stižu i iz Maroka.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bez udaje dobila papire za Švedsku

Oglasna Tabla

Dušanov zakonik – carski ustav srednjovekovne Srbije

Oglasna Tabla

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla