OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Pritvor zbog gađanja banera sa likom Vučića

Pripadnici užičke policije su uhapsili muškarca (34) iz Užica koji je bio učesnik protesta u petak uveče u tom gradu.

Danas nezvanično saznaje da je on osumnjičen za „nasilničko ponašanje“, da mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i da će ga sutra salušati istražni sudija.

To je četvrto hapšenje demonstranata u Užicu. Nakon prvog protestnog okupljanja u četvrtak uveče, uhapšene su tri osobe – dva mladića, kojima je posle policijskog zadržavanaja od 48 sati, sudija produžio zadržavanje do 30 dana, kao i jedna petnaestogodišnjakinja, protiv koje će se, nakon što je saslušana u policiji i puštena, a zbog maloletnosti, voditi redovni sudski postupak.

Protiv njih, kako je Danasu rečeno u užičkoj policiji, podnete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Oni se sumnjiče da su, tokom protestnih šetnji u četvrtak uveče, jajima i paradajzima, a u petak uveče i farbom, zasuli veliki baner sa likom Aleksandra Vučića, koji se nalazi na sedištu užičkih naprednjaka u hotelu „Zlatibor“, na Trgu partizana.

Nevena Pantić, tetka uhapšenog P.S. (22), tvrdi za Danas da on nije učestvovao u pomenutom događaju, da je sve vreme bio pored nje i da se to može videti na policijskom video-snimku.

„Neverovatno je da policija podnosi krivične prijave i hapsi mlade za bacanje jaja i paradajza na baner, iako pri tome nije napravljena nikakva materijalna šteta, a ne hapsi okorele kriminalce“, kazala je Nevena Pantović.

Ona je najavila da će porodica uhapšenog P.S. uložiti žalbu na odluku sudije o produžetku zadržavanja do 30 dana, da će tužiti inspektora koji je to delo okarakterisao kao krivično i, kako je navela, „bez dokaza, odredio mu policijsko zadržavanje do 48 sati“.

Izvor:danas.rs/N.K.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nela Isaković: Moda u doba korone

Oglasna Tabla

Novih 20 obolelih na području Zlatiborskog okruga od virusa COVID-19

Oglasna Tabla

U naredna dva dana moguće vremenske nepogode sa olujnim vetrom i pljuskovima

Oglasna Tabla

Keks torta gotova za čas: Toliko dobra da ćete je tražiti JOŠ!

Oglasna Tabla

Ministar najavio kazne za đake od septembra: Ko ne nosi masku prvo opomena

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine – izveštaj o merenju polena

Oglasna Tabla

25 godina od oluje: U školskom dvorištu ubili su decu s posebnim potrebama, bilo je svedoka, ali ubice su slobodne (VIDEO)

Oglasna Tabla

AMSS: Saobraćaj umeren, mogući zastoji zbog radova

Oglasna Tabla

Divan potez mladića iz Požege: „Nikada neću baciti proizvode, poklanjam sve bolesnima i siromašnima“

Oglasna Tabla