ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Priređen tradicionalni prijem za vukovce i đake generacije užičkih osnovnih i srednjih škola

Za najbolje osnovce i srednjoškolce Užica i đake generacije, one koji su tokom školovanja ređali petice i stigli do Vukovih diploma i one koji su ostvarili izuzetne rezultate na državnim takmičenjima, tradicionalno priređen je prijem u bašti Gradskog kulturnog centra.

U školskoj 2020.-2021. godini Užice ima 80 Vukovca u osnovnim školama, dok je 27 učenika u srednjim školama uspelo da u svedočanstvima tokom svog školovanja upiše sve petice. Postignute uspehe čestitala im je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Užice i čitav Zlatiborski okrug su uvek imali izuzetne stvaraoce u različitim oblastima i naša obaveza je da učinimo sve da mladi ljudi svoju budućnost vezuju za ovaj kraj. Da bismo uspeli da ostvarimo planirano, potrebno je vreme, ogromna energija i snaga kako bi se prevazilazili problemi sa kojima se naše društvo suočava. Za to će nam u budućnosti biti potrebna i vaša podrška i znanje.

Mnogi od vas će školovanje nastaviti u drugim gradovima. Sledite svoje snove, obiđite svet, ali razmišljajte uvek o tome da se jednog dana vratite i svoje znanje i iskustvo stavite u funkciju razvoja kraja iz koga ste potekli. Uvek imajte na umu da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete koristiti da biste promenili svet”, istakla je obraćajući se učenicima gradonačelnica.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић