Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Priređen tradicionalni prijem za vukovce i đake generacije užičkih osnovnih i srednjih škola

Za najbolje osnovce i srednjoškolce Užica i đake generacije, one koji su tokom školovanja ređali petice i stigli do Vukovih diploma i one koji su ostvarili izuzetne rezultate na državnim takmičenjima, tradicionalno priređen je prijem u bašti Gradskog kulturnog centra.

U školskoj 2020.-2021. godini Užice ima 80 Vukovca u osnovnim školama, dok je 27 učenika u srednjim školama uspelo da u svedočanstvima tokom svog školovanja upiše sve petice. Postignute uspehe čestitala im je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Užice i čitav Zlatiborski okrug su uvek imali izuzetne stvaraoce u različitim oblastima i naša obaveza je da učinimo sve da mladi ljudi svoju budućnost vezuju za ovaj kraj. Da bismo uspeli da ostvarimo planirano, potrebno je vreme, ogromna energija i snaga kako bi se prevazilazili problemi sa kojima se naše društvo suočava. Za to će nam u budućnosti biti potrebna i vaša podrška i znanje.

Mnogi od vas će školovanje nastaviti u drugim gradovima. Sledite svoje snove, obiđite svet, ali razmišljajte uvek o tome da se jednog dana vratite i svoje znanje i iskustvo stavite u funkciju razvoja kraja iz koga ste potekli. Uvek imajte na umu da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete koristiti da biste promenili svet”, istakla je obraćajući se učenicima gradonačelnica.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА