0.2 C
Uzice
децембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Priređen prijem za užičkog bronzanog kik boksera


Užičanin Nikola Filipović, kao član reprezentacije Srbije, osvojio je bronzanu medalju u kik boksu, na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu održanom u Budimpešti. Tim povodom, za Filipovića i njegovog prvog trenera, Miladina Danilovića, priređen je svečani prijem u Gradskoj kući. Za postignuti uspeh, čestitke i prigodan poklon, uputili su zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić i član Gradskog veća zadužen za sport Petar Blagojević.

„Zadovoljstvo mi je što mogu u ime grada Užica da čestitam Nikoli na osvojenoj bronzanoj medalji na svetskom prvenstvu u kik boksu koje je održano u Budimpešti. Nikola je nastupio za reprezentaciju Srbije što znači da je cela država ponosna na njegov uspeh, ali naročito je ponosno Užice jer je Nikola naš sugrađanin koji je svoje prve lekcije o kik boksu naučio uz budno oko njegovog prvog trenera, gospodina Miladina Danilovića, koji je danas sa nama. Užice je oduvek bilo grad sporta i oduvek su naši sportisti ostvarivali značajne rezultate u najpopularnijim sportovima poput fudbala, košarke, odbojke, atletike. Mnogi pojedinci su uspevali da zasijaju kako na državnim, tako i na međunarodnim takmičenjima. Ja sam siguran da će Nikola uz talenat koji ima, uz naporan rad koji ulaže i sudeći po rezultatima iz ove godine u narednom periodu biti neko čije ime će se dugo pominjati u Užicu po vrhunskim sportskim rezultatima“, istakao je Blagojević.

Zahvaljujući se na podršci koju je imao od strane grada Užica u toku priprema i treniranja, Filipović je rekao da je sve ono što je ostvario, rezultat uloženog truda i izrazio žal što je u polufinalu protiv Azerbejdžana, za jedan bod, izgubljena šansa da se vrati sa zlatnim odličjem.

Ove godine mladi kik bokser može da se pohvali velikim brojem zlatnih medalja i to sa državnog prvenstva, sa balkanskog takmičenja, sa kupova i evo, na kraju, bronzom sa Svetskog prvenstva.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Šest svetskih medalja iz fizike za srpske osnovce!

Oglasna Tabla

Užički genijalci idu u Šangaj!

Oglasna Tabla

Tribina: Značaj kulturno-istorijske baštine Užica

Oglasna Tabla

Vatru potpirivale sveće, vatrogasci se sat vremena borili sa vatrom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Iz drvene čuturice najbolji je cug: Radovanovići za bansekom čuvaju srpsku tradiciju

Oglasna Tabla

Od danas u Srbiji dostava penzija na kućne adrese

Oglasna Tabla

Eko škola u akciji pravljenja novogodišnjih (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dečji mjuzikl – Rokenrol za decu u Užicu

Oglasna Tabla

Prodata sevojnička „Budućnost“

Oglasna Tabla