Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Priprema se projekat rekonstrukcije puta preko Kadinjače

Kako saznajemo iz Opštine Bajina Bašta pored završetka projekta Tunela Kadinjača opština Bajina Bašta u saradnji sa Javnim preduzećem Putevi Srbije radi na još nekoliko projekata. U toku je priprema Izrade Idejnog projekta sa Studijom opravdanosti rekonstrukcije državnog puta IB reda br. 28 (ranije M-19.1 i M-5), deonica: Zaglavak – Užice. Tender za ove poslove je raspisan i možete ga pogledati ovde.

Kako smo saznali od Ivana Markovića koji je i koordinator na projektu Tunela Kadinjača, Putevi Srbije planiraju potpunu rekonstrukciju postojećeg puta preko prevoja Kadinjača.

– U toku je tender za izbor projektanta za ovu trasu od Zaglavka do Užica u dužini od 17 i po kilometara. Ovaj posao će biti završen do leta. Kada bi se mogli očekivati radovi, to još ne možemo da znamo. Cilj je da zadržimo kategoriju puta u visini: Državni put I-b reda kako bi investiciono održavanje ostalo na Republici i kako bi nastavili sa ulaganjima od Ponikava do Kaluđerskih Bara kao najznačajnije turističke destinacije u ovom kraju Srbije. Svi znamo da je ovo jedan od najlošijih puteva na teritoriji naše Republike i da mu je i pored budućeg tunela neophodna hitna sanacija. – objašnjava Marković

Na pitanje dokle se stiglo sa dokumentacijom za Tunel Kadinjača Marković kaže da je Idejni projekat završen, a da su opština Bajina Bašta i grad Užice već pokrenuli postupke Javnog uvida u Plan detaljne regulacije tunela i trase i da će ovaj postupak trajati mesec dana.

Građani će uskoro imati priliku i da vide kako će izgledati ovaj objekat jer grad Užice i naša opština pripremaju zajedničku prezentaciju projekta za medije početkom iduće godine.

Delegacije Užica i Bajine Bašte na jednom od ranijih sastanaka oko Kadinjače Foto: Drina Info

Jedan od projekata na kojima radimo je i planiranje priključka na trasu budućeg autoputa Požega – Kotroman koji treba povezati sa planinom Tarom kako Mitrovcem tako i Kaluđerskim Barama za koji će nam trebati dosta vremena i novca, kaže Marković.

Izvor: Drina Info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kulturno nasleđe – osnova za unapređenje međunarodne saradnje (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 17. februara do 23. februara pojačana kontrola u saobraćaju

Oglasna Tabla

Užički strelci najbolji drugog dana juniorskog Prvenstva Srbije u Nišu

Oglasna Tabla

Više sredstava za infrastrukturne projekte

Oglasna Tabla

Zlatibor na međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Oglasna Tabla

Mališani iz Požege pronašli novčanik pun para i prijavili, ali nisu znali da su pare lažne

Oglasna Tabla

Sporazum ministartsva i ASS: Atletika ponovo u školama

Oglasna Tabla

Ako ovo zasadite, sigurno ćete profitirati

Oglasna Tabla

Ručak za desetku: Krompir sa kobasicama iz rerne (VIDEO)

Oglasna Tabla