24.8 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Priprema se projekat rekonstrukcije puta preko Kadinjače

Kako saznajemo iz Opštine Bajina Bašta pored završetka projekta Tunela Kadinjača opština Bajina Bašta u saradnji sa Javnim preduzećem Putevi Srbije radi na još nekoliko projekata. U toku je priprema Izrade Idejnog projekta sa Studijom opravdanosti rekonstrukcije državnog puta IB reda br. 28 (ranije M-19.1 i M-5), deonica: Zaglavak – Užice. Tender za ove poslove je raspisan i možete ga pogledati ovde.

Kako smo saznali od Ivana Markovića koji je i koordinator na projektu Tunela Kadinjača, Putevi Srbije planiraju potpunu rekonstrukciju postojećeg puta preko prevoja Kadinjača.

– U toku je tender za izbor projektanta za ovu trasu od Zaglavka do Užica u dužini od 17 i po kilometara. Ovaj posao će biti završen do leta. Kada bi se mogli očekivati radovi, to još ne možemo da znamo. Cilj je da zadržimo kategoriju puta u visini: Državni put I-b reda kako bi investiciono održavanje ostalo na Republici i kako bi nastavili sa ulaganjima od Ponikava do Kaluđerskih Bara kao najznačajnije turističke destinacije u ovom kraju Srbije. Svi znamo da je ovo jedan od najlošijih puteva na teritoriji naše Republike i da mu je i pored budućeg tunela neophodna hitna sanacija. – objašnjava Marković

Na pitanje dokle se stiglo sa dokumentacijom za Tunel Kadinjača Marković kaže da je Idejni projekat završen, a da su opština Bajina Bašta i grad Užice već pokrenuli postupke Javnog uvida u Plan detaljne regulacije tunela i trase i da će ovaj postupak trajati mesec dana.

Građani će uskoro imati priliku i da vide kako će izgledati ovaj objekat jer grad Užice i naša opština pripremaju zajedničku prezentaciju projekta za medije početkom iduće godine.

Delegacije Užica i Bajine Bašte na jednom od ranijih sastanaka oko Kadinjače Foto: Drina Info

Jedan od projekata na kojima radimo je i planiranje priključka na trasu budućeg autoputa Požega – Kotroman koji treba povezati sa planinom Tarom kako Mitrovcem tako i Kaluđerskim Barama za koji će nam trebati dosta vremena i novca, kaže Marković.

Izvor: Drina Info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nauka dokazala: Žene koje puno galame žive duže i puno su srećnije u životu

Oglasna Tabla

Evo kako je nastala “Krvava bajka“: Jedna od najtužnijih pesama, nastala iz kragujevačke tragedije

Oglasna Tabla

Miloš Milićević, gitarista užičkog Mehanizma, najbolji na Mobil Demo Festu

Oglasna Tabla

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića, narednih dana saobraćaj će se odvijati otežano

Oglasna Tabla

Najavljene izmene zakona o zaštiti prirode

Oglasna Tabla

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla

Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Užičko izdavaštvo 30-ti put na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Oglasna Tabla