4.8 C
Uzice
април 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Prijepoljac Abel Duran sa svojim timom osvojio prvo mesto na Medjunarodnom takmičenju u upravljanju projektima

Na Međunarodnom takmičenju u upravljanju projektima ove godine su učestvovala 192 tima sa oko 760 studenata, a na finalnom takmičenju koje je ove godine održano u Beogradu tokom minulog vikenda, našlo se 9 najboljih timova sa prestižnih univerziteta iz Evrope. Studentski tim Građevinskog fakulteta iz Srbije prvo mesto je podelio sa ekipom iz Nemačke, a u pobedničkom timu je bio i mladi Prijepoljac Abel Duran, student generacije Građevinskog fakulteta u Beogradu.
Abel Duran, član tročlanog pobedničkog tima, kaže da je takmičenje počelo još u aprilu, nacionalnim kvalifikacijama, gde se rešavao test znanja od 100 pitanja iz upravljanja projektima za vreme od 100 minuta. Od početnih 16 timova, u nacionalno finale je prošlo šest, gde je ubedljivu pobedu odneo tim sa katedre Upravljanje projektima u građevinarstvu Građevinskog fakulteta u Beogradu, koji je našu zemlju predstavljao na svetskom takmičenju.

U oštroj konkurenciji, tim Srbije je podelio prvo mesto sa ekipom studenata iz Nemačke.
Svetsko takmičenje je održano u hotelu Metropol u Beogradu, a ceremonija svečane dodele nagrada i proglašenje pobednika je upriličena na Belom Dvoru.

Da podsetimo, Abel Duran je osnovne studije završio kao student generacije, sada je na master studijama i radi kao student demonstrator na Građevinskom fakultetu u Beogradu, a konsultant je i na nekoliko građevinskih projekata. Duran ističe da mu je ovaj uspeh dodatni podstrek da napreduje u oblasti upravljanja projektima i upiše doktorske studije.

Izvor: prijepolje.online

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

5 recepata za posne pizze koje morate probati

Oglasna Tabla

“Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba neće vas grijat ko što ovo grije”: Najrodoljubivija pesma ikada napisana

Oglasna Tabla

Književni festival „Na pola puta“

Oglasna Tabla