ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пријем за вуковце, ђаке генерације и награђене на републичким такмичењима (ВИДЕО)

Традиционално, у Градском културном центру приређен је пријем за вуковце, ђаке генерације и награђене ученике на републичким такмичењима ужичких основних и средњих школа.Овом приликом градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уручила им је и пригодне поклоне.

Уз честитке ученицима на постигнутим успесима, градоначелница је истакла да су управо они најбољи амбасадори Ужица и они који представљају његову будућност.

“Ова школска година обележена је, на велику жалост, страшном трагедијом у једној основној школи у Србији и представља за све нас велику опомену и упозорење. Важност успеха у школи је неспорна за све изазове које вам живот спрема, али време је да скренемо пажњу и на потребу подизања нивоа узајамног поштовања ученика и професора, васпитања које одређује доброг човека.  Учите и ређајте петице, али ослушкујте срца својих другара, будите подршка онима који до успеха стижу на тежи начин или имају неки проблем, дружите се много више уживо гледајући једни друге у очи, а не највише преко друштвених мрежа. Само тако ваш успех ће бити потпун и неупитан”.

“Ваш град ће увек бити ту да вас подржи , преко стипендија за најбоље ученике и студенте, али и кроз друге видове подршке свему ономе што је вредно и што може послужити као узор младима. Лепа ствар у вези са учењем је да стечено знање нико не може да вам одузме. Неки кажу да је образовање подстицање способности да се буде заинтересован за нешто. Будите слободни да будете радознали, да истражујете, да развијате страст за знањем која ће вас водити  до сваког циља који себи поставите. И никада не одустајте”, поручила је ученицима градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Милица Цвијовић, ђак генерације Ужичке гимназије обратила се у име награђених. Она се захвалила граду, наставницима и професорима, директорима као и ненаставном особљу у свим ужичким школама, јер су, како је рекла, имали велики утицај на њихово одрастање и што су препознали важност улагања у образовање и подршку најбољим ученицима.

“Научили смо да саслушамо и поштујемо друге и да увидимо и признамо грешке. Надам се да смо схватили да не треба да се такмичимо међусобно и да се упоређујемо са другима, већ да једини противник будемо сами себи, јер ћемо само на тај начин моћи да се унапређујемо и да створимо друштво и град у којем желимо да останемо и да се остваримо. Истинску срећу и задовољство неће нам донети чињеница да смо бољи од некога, већ да је то наше лично постигнуће иза ког стоји наш рад и труд”.

Милици је припао и посебан поклон Града Ужица који сваке године добија најбољи међу најбољима за постигнуте резултате у току школовања. Пре четири године она је била ђак генерације ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну. У основној, а потом и у средњој школи освајала је бројне награде на различитим нивоима такмичења. Само ове године освојила је друго место на државном такмичењу из шпанског језика и друго место из математике, добитница је прве награде на такмичењу “Мислиша” и друге награде појединачно на Математичком турниру. Учествовала је на државним такмичењима из физике и хемије, бави се фолклором 12 година, а тренутно је асистент у КУД-у “Наш завичај” Севојно.

Пријему су присуствовали родитељи ученика, професори и наставници, представници Школске управе и града Ужица.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Општина Пријепоље обезбедила климе за породлиште, мајстори их уградили џабе – нису наплатили своје услуге

Свака друга фирма у Србији без запослених или с једним радником

Двојицу мушкараца у Ивањици ударио гом док су брали малине

Наредне недеље нови јавни позив за премије за млеко

Извучени први добитници Велике летње наградне игре

„Бубе“ стигле у златиборски ауто-камп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летњи биоскоп на отвореном 21. јула

Данас је Свети Прокопије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Снажна подршка ужичким пројектима средствима из опортунитета