4 C
Uzice
април 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prijem za užičke davaoce krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, grad Užice je tradicionalno organizovao svečani prijem za užičke dobrovoljne davaoce krvi. Pozdravljajući davaoce i čestitajući im njihov međunarodni dan, Vidoje Drndarević, član Gradskog veća, rekao je da grad izražava veliku zahvalnost davaocima koji svoju krv daju onima kojima je potrebna i svakodnevno iskazuju neizmernu humanost:

„Podržavamo sve aktivnosti i uvek, iz budžeta obezbeđujemo finansijska sredstva za rad udruženja i aktivnosti dobrovoljnih davalaca krvi.“

Drndarević je napomenuo i da je na snagu stupio novi Zakon o transfuziološkoj delatatnosti koji uvodi novine u ovoj oblasti, tako da će se u narednom periodu videti kako će se to odraziti i na davaoce.

Dr Nađa Perišić Božić, specijalista transfuziolog užičke Opšte bolnice izrazila je zahvalnost za saradnju sa davaocima, udruženjima i organizacijama Crvenog krsta u Zlatiborskom okrugu.

„Naš interes i interes svih građana okruga, a prvenstveno pacijenata je da obezbedimo dovoljan broj jedinica svih krvnih komponeti za one koji se leče u bolnici ili u kliničkim centrima u Kragujevcu i Beogradu. Nadamo se da ćemo i u budućnosti obezbeđivati dovoljno krvi onima kojima je ona neophodna.“

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

TŠ „Radoje Ljubičić“ je objavila Likovni konkurs „Moja modna čarolija za drugarsko veče“

Oglasna Tabla

Odbornici Sns Užice: „Štitićemo institucije od nasilja koje propagira tzv. Savez za Srbiju“

Oglasna Tabla

Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta opštine Čajetina

Oglasna Tabla