Home / FOTO RAZGLEDNICA / Prijem za užičke davaoce krvi

Prijem za užičke davaoce krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, grad Užice je tradicionalno organizovao svečani prijem za užičke dobrovoljne davaoce krvi. Pozdravljajući davaoce i čestitajući im njihov međunarodni dan, Vidoje Drndarević, član Gradskog veća, rekao je da grad izražava veliku zahvalnost davaocima koji svoju krv daju onima kojima je potrebna i svakodnevno iskazuju neizmernu humanost:

„Podržavamo sve aktivnosti i uvek, iz budžeta obezbeđujemo finansijska sredstva za rad udruženja i aktivnosti dobrovoljnih davalaca krvi.“

Drndarević je napomenuo i da je na snagu stupio novi Zakon o transfuziološkoj delatatnosti koji uvodi novine u ovoj oblasti, tako da će se u narednom periodu videti kako će se to odraziti i na davaoce.

Dr Nađa Perišić Božić, specijalista transfuziolog užičke Opšte bolnice izrazila je zahvalnost za saradnju sa davaocima, udruženjima i organizacijama Crvenog krsta u Zlatiborskom okrugu.

„Naš interes i interes svih građana okruga, a prvenstveno pacijenata je da obezbedimo dovoljan broj jedinica svih krvnih komponeti za one koji se leče u bolnici ili u kliničkim centrima u Kragujevcu i Beogradu. Nadamo se da ćemo i u budućnosti obezbeđivati dovoljno krvi onima kojima je ona neophodna.“

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/