Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пријем за племените и храбре Ужичанке

 

“Ово је само мали гест пажње, којим желимо да овде присутној деци и суграђанкама искажемо захвалност за племенитост и храброст коју су показали. Иако тврде да су урадиле оно што би свако на њиховом месту и да то није велики подвиг, њихов поступак заслужује и пажњу и похвалу свих Ужичана”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, поводом пријема који је уприличен за Ивану Миладиновић, Марину Страчевић, Станимирку Смиљанић Раонић и Ану Гудурић које су спречиле су да се дечије рођенданско славље претвори у трагедију. Пријему су присуствовали и Ксенија Дубљанин девојчица која је упала у реку, Урош Обрадовић, који је први покушао да јој помогне њихови родитељи, као и Викторија Томић ученица другог разреда ОШ “Душан Јерковић”, девојчица која је донирала НУРДОР-у своју косу.

Ксенија Дубљанин је, како нам је рекла, само хтела да провери да ли у води има риба и тако се оклизнула у упала у Ђетињу која је брзо носила. Иако мала да разуме шта се заправо могло догодити другарима је поручила да то што је она урадила никако не раде.

Много озбиљније тај тренутак схватио је Урош Обрадовић ученик шестог разреда.

“Били смо код нашег друга, а Ксенијиног брата на рођендану изашли смо мало испред на ваздух док сачекамо храну и она је тада пришла да пипне воду, оклизнула се и упала у реку. Ја сам покушао да приђем и пружим јој руку али сам се и ја оклизнуо и упао, али нисдам могао да јој помогнем јер је вода већ однела неколико метара од мене. Друг ми је дао руку да изађем и отишао сам са стране да се осушим, а следеће што сам видео је да су ове четири жене извукле Ксенију и да се све добро завршило”.

Уз захвалност на пријему у име храбрих Ужичанки, Станимирка Смиљанић Раонић иначе директорка ОШ “Стари Град” истиче да десет дана после овог догађаја и даље није сигурна како се осећа.

“Случајно смо били тамо тог 13. марта реаговали смо на запомагање детета не знам како ушли смо у воду имали смо само циљ да помогнемо детету и то смо за јако кратко време и урадили. Опет не бих знала да вам кажем како се осећам. Осим задовољства што смо сви живи здрави и овде, не бих волела да се то никада више и никоме деси. Моја порука родитељима је да уживају у одрастању своје деце и да буду одговорни”.

Одговорност јесте пре свега врлина одраслих, али огромну дозу одговорности, племенитости и хуманости показала је и Викторија Томић ученица другог разреда ОШ “Душан Јерковић”.

“Мени је мама једне вечери показала да коса може да се донира, да не мора да се баца. Моја коса је била пуно дугачка, па сам ја онда одсекла косу и они су од моје косе направили перику за неку девојчицу, па ће ми послати слику. Није ми било жао када сам се ошишала јер сам ја то желела”, каже Викторија.

Уз поруку родитељима да буду поносни на своју децу градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић захвалила се суграђанкама.

“Управо ви шаљете најбољу поруку деци, а да они знају да то и препознају,  потврђује нам лично Викторија Томић. Она је одсекла прелепу дугу косу, не због моде и тренда већ из најхуманијег могућег разлога. Браво Викторија, ти си и нас старије подсетила да никада не заборавимо да будемо хумани и да делимо оно што имамо са људима којима је наша помоћ потребна. Хвала вам  свима што Ужице промовишете као град  у коме живе храбри, племенити и хумани људи”, истакла је градоначелница.

 

Град Ужице
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај