7.1 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

PRIJEM ZA NARODNO POZORIŠTE U GRADSKOJ KUĆI

Nagrada Kulturno- prosvetne zajednice Srbije došla je, podsetio je predsednik Skupštine grada Branislav Mitrović,u godini u kojoj je Narodno pozorište proslavilo tri velika jubileja-160 godina od osnivanja Teatralnog društva,70 godina od osnivanja Narodnog pozorišta i 20 godina od osnivanja Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

„Grad Užice je predložio Narodno pozorište za ovu prestižnu nagradu,jer je ono sve ove godine nesebično vodilo brigu o drugima,imalo hrabrosti,originalnosti,puno ulagalo u negovanje posebnog mišljenja,slobodu govora i izborilo se da ostane na Vukovovom tragu“,izjavio je Mitrović.

Direktor Narodnog pozorišta Zoran Stamatović istakao je da su na repertoaru ovog pozoruišta uvek primat imali domaći pisci Užičani poput Ljubomira Simovića,Milutina Uskokovića..

„Pozorište je bilo i biće brana primitivizma u  želji da budemo još bolji.Ova Vukova nagrada je dokaz da smo na tom putu.Trudićemo se da opravdamo poverenje koje nam je Kulturno-prosvetna zajednica iskazala dodelivši nam ovu nagradu“,rekao je Stamatović.

Prvak drame Narodnog pozorišta Slobodan Ljubičić naglasio je da je Vukova nagrada došla u prave ruke,iako je mogla doći i ranije.

„Ovo pozorište je zaslušilo ovo priznanje celokupnim svojim radom.Trudićemo se da nivo,koji užičko pozorište ima godinama,zadržimo i ubuduće“,rekao je Ljubičić.

Izvor: zoomue.rs
Foto: Dragan Karadarević

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 20. oktobar

Oglasna Tabla

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla