Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini (VIDEO)

Danas je u Svečanoj sali Gradske kuće upriličen prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini, za one koji su u protekloj godini ozbiljnim, kontinuiranim radom uspeli da ostvarite izuzetne rezultate.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević je čestitajući im na uspešnoj godini izrazio zahvalnost što su svojim ličnim postignućima na najbolji način afirmisali i naš grad.

„Iza svakog uspeha stoje veliki napori i upornost da se stigne do cilja. Mnogi na tom putu, u nedostatku volje i samopouzdanja zastanu, neki i odustanu. Oni koji ne posustaju pomeraju granice, dokazuju da se uvek može više i bolje i zato zaslužuju našu pažnju i poštovanje. Važno je da u svakom trenutku nastojimo da budemo bolji, da svakog dana napredujemo, da se svakog dana dokazujemo, i to ne drugima, već sebi.“-rekao je u svom obraćanju Stanisavljević.

Među najuspešnijim Užičanima u 2019. godini su:

Doktori nauka:

 1. Gordana Stanić – doktor ekonomija
 2. Nataša Trnavac Ćaldović– doktor nauka -filološke nauke
 3. Danijela Stanić – doktor nauka -filološke nauke
 4. Milan Jelisavčić – doktor filozofskih nauka
 5. Jelena Tanasijević – doktor političkih nauka
 6. Jelena Milić – doktor nauka u oblasti arhitekture

Među najuspešnijim su i policajac Željko Maksimović, vatrogasac Duško Nikolić, radnici javnog sektora Rađen Žunić iz JKP Vodovod i Veljko Aleksić iz JKP Bioktoš, ali i užički Crveni krst koji je u prethodnoj godini osvojio sveukupno prvo mesto na državnom prvenstvu, zatim Narodno pozorište koje je na 55. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” u Kraljevu, sa predstavom “Ali grad me je štitio” osvojilo Specijalnu nagradu za kolektivni umetnički čin i Nagradu za najbolju kostimografiju koja je pripala Maji Mirković i Biljani Tegeltiji-Bojanić.

Uspešni su bili i naši mladi užički robotičari – Na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici (WER – World Educational Robot Contest) održanom u Šangaju 14. i 15. decembra, tim Prve osnovne škole kralja Petra II iz Užica pod imenom „Andrijaši“ osvojio je treću nagradu u u kategoriji BRICK, kao i nagradu za izvanredan doprinos (Outstanding Contribution). Užice su predstavljali osnovci Dragica GavrilovićAndrej Stevanović i Luka Majkić pod vođstvom nastavnika Gorana Bojovića.

Užički sportisti koji su protekle godine na najbolji način predstavljali svoj grad i svoju zemlju i ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni i obradovali nas uspesima su:

 1. Olivera Jevtić
 2. Nebojša Đurić
 3. Milovan Mikica Vesnić
 4. Dejan Tomić
 5. KK Sloboda

Najuspešniji među novinarima su: Jelena Božović, Vladimir Lojanica i Natalija Vidić.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Dok je Užica živeće Antara“ : Užičani se dirljivim porukama opraštaju od Radomira Antića

Oglasna Tabla

Još 2 nova slučaja u Zlatiborskom okrugu, Užice i dalje 4 zaražena

Oglasna Tabla

Aktivnosti Gorske službe spasavanja Požega u vreme koronavirusa

Oglasna Tabla

Još 292 obolelih od korone, sedmoro preminulo u poslednjih 24 časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje poljoprivrednih proizvođača tokom trajanja policijskog časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje u vreme policijskog časa radi pružanja medicinske pomoći bolesnim, nepokretnim i teško pokretnim licima

Oglasna Tabla

U Institutu Dedinje zaraženo 67 zdravstvenih radnika i 9 pacijenata: Nije bilo mesta u COVID bolnici

Oglasna Tabla

Kako ćemo slaviti Uskrs za dve nedelje

Oglasna Tabla

Izdravanje dozvola za kretanje tokom policijskog časa

Oglasna Tabla