17.4 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prijem za najuspešnije Užičane u 2017. godini

Danas je u Gradskoj kući priređen prijem za Užičane koji su u prethodnoj godini zahvaljujući predanom radu i želji da u onom što rade budu među najboljima, postali doktori nauka, za najvrednije među onima koji brinu o bezbednosti građana Užica i njihove imovine, za najbolje radnike javnog sektora, za sportiste koji su u 2017. godini postigli najbolje rezultate, kulturne radnike, predstavnike humanitarnih institucija i medija koji su u prethodnoj godini, svako u svom poslu, bili među najuspešnijima u Srbiji, a i šire.

Predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović i članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević uručili su najuspešnijim Užičanima u 2017. godini, simbolične, prigodne poklone kao znak pažnje i sećanja na današnji susret.

Čestitajući najuspešnijim Užičanima u 2017. godini, na postignutim rezultatima i ostvarenim uspesima, predsednik gradske skupštine Branislav Mitrović je rekao: „Svako od vas je ličnim zalaganjem i postignutim rezultatima dao značajan doprinos afirmaciji Užica. Vi ste dokaz da se i u okolnostima u kojima svi mi živimo i radimo,  ukoliko je čovek posvećen svom cilju, mogu ostvariti velika dostignuća. Užice poštuje i uvažava ljude koji ga predanim radom dostojanstveno reprezentuju i zahvaljujući kojima se o našem gradu mnogo toga pozitivnog može čuti širom zemlje, regiona, Evrope i sveta“.

„Vaši uspesi nas raduju i obavezuju da učinimo sve kako bismo stvorili što bolje uslove za vaše dalje napredovanje i nove uspehe. Istovremeno, vi ste inspiracija za generacije koje dolaze da uzore traže u vrednim, upornim ljudima koji su spremni da prevazilaze sve teškoće i da snagom volje i neprekidnim učenjem ili treningom, ostvare izvanredne rezlutate – budu među najboljima ili najbolji u onom što rade“, rekao je Mitrović.

Među najuspešnijim bili su i devet Užičana koji su uspeli da steknu zvanje doktora nauka. Među njima – njih troje su to visoko zvanje stekli u 2016. godini, ali zbog sticaja okolnosti nisu prisustvovali prošlogodišnjem prijemu.

  1. Dr Nemanja Vukašinović – doktor bioloških nauka

  2. Dr Milovan Milivojević – doktor informatičkih nauka

  3. Dr Nataša Ćirović – doktor tehničkih nauka

  4. Dr Slobodan Pavlović – doktor nauka fizičkog obrazovanja i sporta

  5. Dr Goran Murić – doktor tehničkih nauka

  6. Dr Jelena Luković – doktor likovnih umetnosti

  7. Dr Veljko Mijušković – doktor ekonomskih nauka

  8. Dr Brane Lončarević – doktor medicinskih nauka

  9. Dr Biljana Grujičić – doktor komunikoloških nauka

Njihov entuzijazam, posvećenost obrazovanju i stručnom usavršavanju zaslužuju poštovanje našeg grada koji veruje da će oni imati šanse da se potvrde u svojim naučnim oblastima i daju lični doprinos napretku društva u celini i afirmaciji Užica.

U ime najuspešnijih Užičana u protekloj godini, prisutnima se obratio Veljko Mijušković, doktor ekonomskih nauka i docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U nedelju šeste Pesničke vatre zlatiborske

Oglasna Tabla

Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

Oglasna Tabla

Istraživanje: Prosečan iznos mita u Srbiji 74 evra, a ovo su zanimanja u kojima ima najviše korupcije

Oglasna Tabla

Klot i frket u potpunom mraku: Upoznajte slepu pletilju sa Zlatara

Oglasna Tabla

Likovni konkurs užičke biblioteke u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Prva zlatiborska PUZIJADA

Oglasna Tabla

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

Danas jutro prohladno, tokom dana sunčano do 22 stepena

Oglasna Tabla