ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пријем за Лидију Трмчић освајачицу бронзане медаље на Балканском првенству у каратеу

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић приредила је пријем за Лидију Трмчић, која је на Балканском првенству у каратеу освојила бронзану медаљу. Уз честитке на овом великом резултату, градоначелница је истакла да је то још једна потврда да је Ужице град спорта и да је са разлогом ове године домаћин МОСИ.

“Велико ми је задовољство што смо данас угостили Лидију Трмчић и разговарали са њом и њеним тренером. Овакви млади и успешни људи који тренирају али и живе и студирају у нашем градунаш су велики понос и најбољи пример генерацијама које долазе”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Она је и овом приликом подсетила да је Ужице после 53 године домаћин МОСИ и нагласила да Организациони тим свакодневно ради на припреми овог великог догађаја.

“Са великим задововољством угостићемо спортисте из 50 општина и градова Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Можемо се похвалити и тиме што ћемо осим устаљених спортских дисциплина ми у Ужицу имати и нове, а то су ватерполо, пливање, баскет 3 на три и спортске дисциплине у којима ће се такмичити особе са инвалидитетом. Град је спреман по питању спортске инфраструктре и смештајних капацитета.Такође желимо да игре протекну безбедно и сугурно за све учеснике у чему имамо огромну подршку Здравственог центра, Полицијске управе, волонтера Црвеног крста и Канцеларије за младе”.

Иако јој је мало фалило до сребрног одличја, Лидија Трмчић веома је задовољна освојеном медаљом.

“Успела сам да у веома тешкој конкуренцији освојим треће место и поносна сам на себе. Ипак, ово је само почетак јер оно најбоље тек долази, следе квалификације за Сениорско првенство  и циљ ми је да будем првак Србије а након тога долазе МОСИ. Знам да када се трудиш и нешто желиш границе не постоје и зато настављам са припремама до оставрења циљева”, каже Лидија.

Уз захвалност на пријему и пажњи која је указана Лидији, њен тренер Живан Ршумовић истиче да је она својим трудом и упорошћу показала да заслужује медаљу.

“Идемо ка томе да буде шампион још већи, идемо на Европу, пробила је лед када је реч о сениорској конкуренцији и то је оно што је важно. Поносан сам и због ње али и клуба и града. после свега што еј до сада показала Лидија, верујемо у велике успехе у будућности”.

На Балканском првенству у каратеу у Подгорици Лидија Трмчић освојила је бронзану медаљу у категорији до 50 килограма. После победа над такмичаркама из Босне и Херцеговине и Хрватске, Лидија је у полуфиналу поражена од каратисткиње из Тусрке одлуком судија после 0:0, а у борби за бронзу била је успешнија од такмичарке из Македоније.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас отварање нове пумпе на ауто – путу „Милош Велики” у смеру ка Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за регистрацију тротинета, казне и до 120.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Корисници црногорских ТАГ уређаја од данас без заустављања на наплатним станицама у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Трка „Небески висови“ у суботу 20. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још данас веома топло, а онда нагла промена времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грејна сезона званично се завршава данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 83. годишњица од херојске одбране Ужица у априлском рату 1941. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужичанка Лидија Трмчић шампиоинка државе у каратеу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан канадског филма

ОГЛАСНА ТАБЛА