ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА

Пријаве за пријемне у специјализована одељења данас и 24. априла непосредно у школама

Сви ученици који желе да се пријаве за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе то могу учинити непосредно, одласком у жељену школе данас и у понедељак, 24. априла, од 9 до 16 часова.

Пријаве путем портала Моја средња школа могуће су до 24. априла.

„Пријављивање непосредно у школама обавља се тако што се попуњени формулар пријаве, који се налази на сајту министарства, али и сајту школе, доставља административном референту који додаје ученика на списак. Сва та имена ми ћемо проследити нашем координатору”, рекла је за Тањуг Борка Поповић, директорка Пете београдске гимназије.

Пета београдска гимназија уписује два специјализована одељења, једно географско-историјско и једно биолошко-хемијско.Уписује се по 20 ученика у оба одељења.

„Ове године завршава наша прва генерација биолошко-хемијског смера на коју смо веома поносни, будући да су ови ученици школи донели бројне државне награде. Исто то можемо рећи и за остала специјализована одељења, која су донела једну нову енергију школи”, рекла је Поповић.

Она напомиње да се пријављивање врши и преко портала Моја средња школа, електронским путем до 24. априла, а пријемни испити се реализују од 12. до 21. маја

 

Извор: ГЗС/Тањуг

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Како се пријавити за субвенције за замену столарије, изолације, фасаде, соларне панеле?