ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Пријава еколошких проблема путем мобилне апликације


 

Грађани Србије од јуче могу да пријаве еколошке проблеме у својој локалној самоуправи преко апликације и СМС поруке.
Грађани пријаве могу слати путем мобилне и веб апликације gReact (Green Reaction), која може бесплатно да се преузме на Google Play и APP Store.

Такође, омогућено је и слање СМС или ММС порука на 066-5555-001, као и телефонски позиви Контакт центру на број    0800-003-003 радним данима од 7.30 до 15.30 часова.

Министарка Министарства за заштиту животне средине, Ирена Вујовић, је позвала грађане да указују на еколошке проблеме, а локалну самоуправу да сарађују како би проблеме што пре решавали.

„Администратори ће прикупљати информације са терена које добију од грађана и позивати надлежне службе да реагују, пре свега инспекције и друге службе у локалним самоуправама, као и републичку инспекцију заштите животне средине. Позивам грађане да нам указују на еколошке проблеме на које наилазе, а локалне самоуправе да тесно сарађујемо, како бисмо те проблеме што пре и решили“, рекла је Ирена Вујовић.

Додала је да је систем веома значајан јер омогућава да се заједно са грађанима, ефикасније приступи мапирању и решавању еколошких проблема у Србији, што ће помоћи и у креирању стратегија за решавање еколошких проблема и у пројектовању буџетских средстава за те намене.

Према њеним речима, систем предвиђа и праћење локација очишћених дивљих депонија на којима су постављене камере.

“У Србији има око 3.500 дивљих депонија, а ми смо током прошле године очистили 500 локација. Наредних дана ћемо расписати нови конкурс, како бисмо наставили да чистимо и у овој години, а издвојили смо и средства за постављање камера. Још једном позивам грађане да нам указују на еколошке проблеме и да заједничким деловањем подижемо свест и унапређујемо квалитет животне средине, да заједно радимо за чистију и здравију Србију и самим тим за бољи животни стандард”, казала је Вујовић.

Министарство за заштиту животне средине

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа