ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Пријава деце за новчану помоћ од 10.000 динара почиње 20. августа

Пријава деце млађе од 16 година за новчану помоћ државе од 10.000 динара почеће 20. августа и трајаће до 20. септембра, изјавио је данас потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали.

Он је казао да ће ову финансијску помоћ државе која почиње за 10 дана и на коју ће имати право и деца која нису добила помоћ за младе, односно она рођена после 21. новембра 2006, бити исплаћена до 25. септембра, односно најкасније до 1. октобра.

„Пријава ће бити веома једноставна, електронски преко Управе за трезор. Биће потребно исто као и за све досадашње помоћи које смо исплаћивали. Мајке треба да унесу број личне карте, ЈМБГ, име и презиме и број рачуна, односно да се изабере банку у којој се желе да им помоћ буде исплаћена. То не траје више од 40 секунди“, казао је Мали гостујући на телевизији Прва.

Јавни дуг 50,5 одсто БДП

Мали је изјавио да је јавни дуг Србије у овом тренутку 50,5 одсто бруто домаћег производа (БДП) далеко испод максимума који је 60 одсто као и просека евро зоне који је 91 одсто.

„Једна мала Србија апсолутно води рачуна о свом јавном дугу. Све своје обавезе испуњава у динар и дан и нема никакав проблем са јавним дугом“, казао је Мали гостујући на телевизији Прва и навео пример Француске где јавни дуг у БДП учествује око 115, док је у Шпанији више од тога, а у Италији чак 160 одсто.

Он је казао и да ће Србија све инвестиције које је предвидела наставити као што је то и до сада радила, сопственим средствима или из кредита. 

Експо 2027. је потврда свега урађеног у претходном периоду

Србија ће избором за домаћина Међународне специјализоване изложбе Експо 2027. имати прилику да се представи у правом светлу и Ексо ће бити најважнији и највећи догађај за нашу земљу у последњих неколико деценија, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

„Победили смо у једној јакој конкуренцији. Борили смо се против Америке, Аргентине, Шпаније, Тајланда и добили смо највећи број гласова, а то је потврда свега онога што смо радили претходних неколико година „, казао је Мали гостујући на телевизији Прва.

Министар је подсетио да је Србија 2012. била на ивици банкрота и потпуно у запећку када је економски развој и имиџ земље био у питању и истакао да ће сада, за разлику од тог времена, Србија бити центар света. 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА