11.2 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prihodi od prodatih karata u gradskom prevozu veći nego prošle godine

Nakon sprovedenog tendera novi gradski prevoznik u Užicu, od oktobra 2015. godine je Bečej prevoz. Na ovaj način dobijena je povoljnija cena prevoza, čime je ostvarena ušteda u budžetu od oko 500.000 evra u odnosu na prethodni period.

Direktor javnog preduzeća „Užice razvoj“ Nikola Maksimović je istakao da je ovo preduzeće uradilo novi tarifni sistem i novu mrežu linija javnog gradskog i prigradskog prevoza, koji su se pokazali jako dobro, čime se povećao broj putnika, korisnika prevoza.

„Prihod od prodatih karata u 2017. godine veći je za 5 miliona dinara u odnosu na 2016. godinu što je još jedan pokazatelj da građani Užica češće koriste javni gradski prevoz nego prethodnih godina“, rekao je Maksimović i dodao da je odlukom gradskog rukovodstva omogućeno da penzioneri koji nspunjavaju određene kriterijume dobiju povlastice za korišćenje javnog gradskog prevoza.

„U narednom periodu pokušaćemo da poboljšamo kvalitet usluge i da povećamo broj polazaka i broj linija“, istakao je direktor Nikola Maksimović i dodao da je JP „Užice Razvoj“ u toku 2014. godine dobilo nadležnost nad uslugom javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Užica i obezbeđivanjem prijema i otpreme putnika na autobuskoj stanici i stajalištima u javnoj svojini Grada Užica, kao i saobraćajnim objektima koji se koriste u tim vrstama prevoza.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za 18. novembar (ponedeljak)

Oglasna Tabla

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla