9.3 C
Uzice
април 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Prihodi od prodatih karata u gradskom prevozu veći nego prošle godine

Nakon sprovedenog tendera novi gradski prevoznik u Užicu, od oktobra 2015. godine je Bečej prevoz. Na ovaj način dobijena je povoljnija cena prevoza, čime je ostvarena ušteda u budžetu od oko 500.000 evra u odnosu na prethodni period.

Direktor javnog preduzeća „Užice razvoj“ Nikola Maksimović je istakao da je ovo preduzeće uradilo novi tarifni sistem i novu mrežu linija javnog gradskog i prigradskog prevoza, koji su se pokazali jako dobro, čime se povećao broj putnika, korisnika prevoza.

„Prihod od prodatih karata u 2017. godine veći je za 5 miliona dinara u odnosu na 2016. godinu što je još jedan pokazatelj da građani Užica češće koriste javni gradski prevoz nego prethodnih godina“, rekao je Maksimović i dodao da je odlukom gradskog rukovodstva omogućeno da penzioneri koji nspunjavaju određene kriterijume dobiju povlastice za korišćenje javnog gradskog prevoza.

„U narednom periodu pokušaćemo da poboljšamo kvalitet usluge i da povećamo broj polazaka i broj linija“, istakao je direktor Nikola Maksimović i dodao da je JP „Užice Razvoj“ u toku 2014. godine dobilo nadležnost nad uslugom javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Užica i obezbeđivanjem prijema i otpreme putnika na autobuskoj stanici i stajalištima u javnoj svojini Grada Užica, kao i saobraćajnim objektima koji se koriste u tim vrstama prevoza.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Saopštenje za javnost povodom Odluke o prenosu Aerodroma Ponikve na Republiku Srbiju

Oglasna Tabla

Užički reli šampion u sastavu prve srpske auto reprezentacije

Oglasna Tabla

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla